Planiranje i programiranje nastave fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Planiranje i programiranje nastave fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi
UVOD
Rano usvojena znanja o značaju fizičkog vežbanja, kao i usvajanje navike redovnog fizičkog vežbanja, značajno pridonose kvalitetu zdravlja tokom detinjstva i predstavljaju osnovu za formiranje pravilnog držanja tela. Sticanje navika redovnog fizičkog vežbanja kod učenika, primarni je cilj vaspitno-obrazovnog područja fizičkog vaspitanja. Različiti faktori, u različitoj meri, odlučuju da li će deca formirati navike fizičkog vežbanja. Stvoriti naviku za svakodnevnim fizičkim vežbanjem prvenstveno je zadatak nastavnog predmeta fizičko vaspitanje, ali i porodice. Naročito je značajno, da se kod dece još pre polaska u školu razvije pozitivan odnos prema fizičkom vaspitanju i zdravom načinu života u čemu je primer roditelja veoma inspirativan. Kasnije, u mlađim razredima osnovne škole redovno fizičko vežbanje, zanimljivi i motivaciono organizovani časovi fizičke kulture, umnogome mogu decu podstaći na samostalno vežbanje. Ali, dobro organizovana nastava fizičke kulture, može u izvesnoj meri i nadomestiti nedostatak kretanja i vežbanja kod one dece koja se ne bave fizičkim aktivnostima kod kuće.

Fizičko vaspitanje je pedagoški proces izgrađivanja i oblikovanja celovite ličnosti primenom odgovarajućih kretnih delatnosti. Već u samom nazivu predmeta, dominira reč vaspitanje, što sugeriše da su vaspitni ciljevi od izuzetne važnosti u sprovođenju ove nastave, ali i u njenoj završnoj fazi, proceni i ocenjivanju. Vaspitanje volje, karaktera i svesne discipline razvijaju se savlađivanjem raznih teškoća koje se postepeno uvećavaju u nastavnoj praksi ovog predmeta. Zato je potrebno smišljeno fizičko vežbanje i dosledan stav nastavnika, kako u sprovođenju nastave, tako i u vrednovanju rezultata učenika. Pozitivan odnos prema radu može se i mora stvarati i fizičkim vaspitanjem. Na disciplinovan isvestan odnos prema kolektivu učenik se sistematski navikava fizičkim vežbanjem, a rezultati koje postiže trebalo bi da ga motivišu da te rezultate poboljšava.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1. Osnove planiranja i programiranja u nastavi fizičkog vaspitanja 4
2. Principi programiranja 6
3. Faze programiranja 6
4. Vrste planiranja 10
4.1 Godišnji ili globalni plan rada 12
4.2 Mesečni plan rada 12
4.3 Neposredna prirpema za čas 13
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:39 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Civilno planiranje za vanredne situacije (cep) derrick 0 3,085 11-10-2013 03:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Metodika fizickog vaspitanja - istorijat fudbala Dzemala 0 3,426 10-09-2010 07:33 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Planiranje i politika preduzeća u razvijenoj kapitalističkoj privredi Vesnica 0 2,043 12-05-2010 09:25 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Planiranje izgradnje Vesnica 0 2,482 10-05-2010 12:36 AM
zadnja poruka: Vesnica
  Finansijsko planiranje Vesnica 0 2,609 10-05-2010 12:32 AM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: