Menadzment proizvodnje-diplomski rad

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Menadzment proizvodnje-diplomski rad
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Menadžment potiče iz engleskog jezika - to menage, što znači upravljanje, pod čime se podrazumeva planiranje, organizovanje, koordinacija i kontrola.
Menadžment proizvodnje - production management, znači upravIjanje ali u proizvodnim uslovima, odnosno u proizvodnim sistemima, u radnim sistemima ili pak njegovim deiovima gde se stvara proizvod ili pruža usluga u procesima i tokovima bez kojih nije moguće ostvariti proizvod ill uslugu.
Cilj svakog privrednog subjekta je svakako što veća razlika između prihoda i troškova, a to se može ostvariti jedino ako su radni sistemi produktivni, odnosno ako ostvaruju odgovarajući kvalitet proizvoda ili usluga. Onaj koji planira, organizuje, koordinira I kontroliše procese, tokove, podsisteme, sisteme i dr. sa ciljem ostvarivanja što veće produktivnosti, kvalitetno, brzo i uz što niže troškove, naziva se menadžer proizvodnje. Može se reći da je to lice koje upravlja proizvodnim sistemima ili njegovim delovima.
Razvoj menadžmenta proizvodnje ide zajedno sa razvojem menadžmenta uopšte ali neke specifičnosti postoje. Još krajem XIX i početkom XX veka u SAD pojavljuju se prve odrednice menadžmenta proizvodnje u radovima Frederika Tejlora, Henrija Ganta koji pokazuju kako se planiranje procesa, aktivnosti i dr. može izvesti pomoću grafika koji pojednostavljuju sagledavanje stanja složenog procesa upravljanja. Njihove radove nastavljaju i drugi, kao što su Frenk i Lilijen Gilbert, Herington Emerson, Henn Fajol, koji definišu osnovne principe menadžmenta proizvodnje. Menadžment proizvodnje se odnosi na projektovanje, usavršavanje i postavljanje radnih sistema i procesa, na rešavanje optimizacionih problema i problema organizacione racionalizacije, na organizaciju funkcionisanja radnih sistema i njihovih delova, na upravljanje tih sistema i procesa u vremenu. Da bi se to moglo uspešno obavljati menadžeri proizvodnje moraju biti adekvatno obrazovani primenjujući odgovarajuće metode i tehnike, koristeći inženjerski i sistemski pristup i odgovarajuću računarsku podršku u svom radu.
Polovinom XX veka došlo je do ubrzanog razvoja kvantitativnih metoda i njihove primene u istraživanju procesa i operacija....

S A D R Ž A J

1.1. PRINCIPI MENADŽMENTA PROIZVODNJE 4
2. Menadzment proizvodnje – moderan koncept menadzmenta proizvodnje 9
2.1. Kvalitet organizovanja i nivo organizovanosti proizvodnog sistema 11
2.3 Metode menadžmenta proizvodnje 20
1.4. Upravljanje proizvodnim sistemima 27
3. Planiranje i priprema proizvodnje 33
4. Menadzment malih preduzeća 44
5. Menadzment srednjih preduzeća 45
Planiranje i poslovna politika u malim i srednjim preduzećima 46
ZAKLJUCAK 48
LITERATURA 49PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:10 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Primjena web servisa u integraciji poslovnog sistema - diplomski rad derrick 0 1,585 24-07-2013 12:45 AM
zadnja poruka: derrick
  Zelene partije-diplomski rad derrick 0 1,661 23-07-2013 01:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Etički menadžment - diplomski VS1 0 953 17-06-2013 02:47 PM
zadnja poruka: VS1
  Integralni transportni sistem - diplomski rad derrick 0 2,274 03-03-2013 12:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Tim i timski rad kao faktori uspešnosti poslovanja organizacije - diplomski Maja 0 2,335 19-01-2012 08:11 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: