Tim i timski rad kao faktori uspešnosti poslovanja organizacije - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Tim i timski rad kao faktori uspešnosti poslovanja organizacije - diplomski
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Kadrovsko osposobljavanje organizacije u savremenim uslovima poslovanja postaje jedan od najvažnijih oblika upravljanja i razvoja ljudskih resursa. Tržišna orijentacija kompanija je da sve više svojih materijalnih resursa - novca, vremena, informacija i energije posvećuje obrazovanju i stalnom obučavanju zaposlenih. Menadžment sve više shvata da su kontinuirano obrazovanje i stručno usavršavanje jedan od najefikasnijih načina konkurentske prednosti, osnovna prednost kod ulaska u tržišnu utakmicu i nadmetanju sa konkurentskim i sličnim kompanijama. Ta saznanja su rezultat velikih i brzih promena u spoljnjem i unutrašnjem okruženju, gde savremene kompanije znanja ljudskih resursa stalno inoviraju, a sticanja novih stavljaju u pravi plan, smatrajući znanje osnovnim kapitalom i polugom razvoja. Brojna istraživanja ukazuju da konkurentne kompanije na Zapadu godišnje ulažu između 3 i 5% svoga prihoda na obrazovanje ljudskih resursa. Kod nekih su ta ulaganja i viša, ako je reč o promeni strategije, uvođenje programa poboljšanja kvaliteta i slično.
U svetu kojem težimo da se približimo znanje je postalo najvažniji ekonomski činilac: ono je glavni sastojak onoga što se kupuje ili prodaje i osnovni resurs sa kojim ljudi rade. Zbog toga ovo pitanje, u vreme kada nam se svetski standardi poslovanja iznenadno nameću kao uslov, više ne treba da predstavlja daleku akademsku i teorijsku raspravu koja nas ne "dotiče", već vrlo praktično i životno pitanje kojem naši menadžeri moraju da posvete dužnu pažnju. Vreme u kojem je više sredstava ulagano u cveće koje se nalazi u predvorjima poslovnih zgrada nego u ljude koji se u njima nalaze, treba da ostane zauvek za nama. Vreme sakrivanja i izgovora je prošlo, sada se treba suočiti sa odgovornostima koje nameće izgradnja moderne organizacije koja će biti konkurentna na globalnom tržištu.
Suočene sa stalnim promenama i nepredvidljivim poslovnim ambijentom, sve veći broj kompanija u svetu uvida da njihov najveći kapital nisu njihove nepokretnosti ili novac koji imaju u banci, već znanja koja poseduju njihovi zaposleni. Savremeni uslovi poslovanja preduzeća u kojima dominiraju izazovi i dinamične promene okruženja, kao i zahtevi za visokim radnim i drugim učincima - sve više opredeljuju preduzeća da češće i masovnije uvode timove kao fleksibilne organizacione oblike u proces svoga rada i poslovanja. Uvođenje timova i timski rad unose veliki broj promena u organizaciji, menjaju njen izgled i osobine. Iskustvo i praksa timskog rada doprinose smanjivanju hijerarhijskih odnosa u preduzeću, afirmisanju uloge, znanja i stručnosti pojedinaca i njihovog rada, stvaranju pozitivnu organizacionu klimu i viši stepen humanizacije odnosa među zaposlenima.


Sadržaj

UVOD
1 Menadžment ljudskih resursa 6
1.1 Upravljanje ljudskim resursima 6
1.2 Menadžment ljudskih resursa 7
1.3 Pojam i značaj upravljanja ljudskim resursima 8
2 Tim i timski rad kao faktori uspešnosti poslovanja organizacije 11
2.1 Šta je to tim u organizaciji kakvo je preduzeće? 11
2.2 Kako tim povećava produktivnost u jednoj organizaciji kakvo je preduzeće? 12
2.3 Vrste i klasifikacija timova 16
2.3.1 Formiranje i izgradnja timova 18
2.3.2 Planiranje tima 19
2.3.3 Izbor članova tima 19
2.4 Početak timskog rada 21
2.5 Prednosti i nedostaci timskog rada 22
2.6 Veza između motivacija i zadovoljstvo u radu i tima u organizaciji 24
2.6.1 Zadovoljstvo poslom i motivacija za rad 25
2.6.2 Motivacioni ciklus zaposlenih 28
2.6.3 Uticaj motivacije i njen odnos prema metodama rada 28
ZAKLJUČAK 33
LITERATURA 35


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:11 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Franšiza kao strateška opcija poslovanja u savremenim uslovima derrick 0 1,743 24-07-2013 11:20 PM
zadnja poruka: derrick
  Opština kao jedinica lokalne samouprave - diplomski derrick 0 2,063 24-07-2013 01:03 AM
zadnja poruka: derrick
  Primjena web servisa u integraciji poslovnog sistema - diplomski rad derrick 0 1,585 24-07-2013 12:45 AM
zadnja poruka: derrick
  Zelene partije-diplomski rad derrick 0 1,661 23-07-2013 01:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga i značaj obveznica kao izvora dugoročnog finansiranja - Diplomski VS1 0 1,490 17-06-2013 06:50 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: