Bencmarking

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Bencmarking
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz menadžmenta.

Da bi se bilo uspješno u savremenom poslovanju neophodno je biti konkurentan na tržištu.To znači konstantno pračenje stanje tržišta kao i stanja konkurencije na tržištu, analizu sopstvenog stanja i rada, analizu stanja i rada konkurencije, komparaciju sopstvenih rezultata sa rezultatima konkurencije, vrednovanje svojih rezultata i stanja prema određenim standardima za tu oblast, poređenje sa priznatim mjernim indikatorima, uočavanje sopstvenih odstupanja u odnosu na konkurenciju i indikatore, iznalaženje uzroka odstupanja, planiranje i donošenje mjera za korekciju u poslovanju da bi se evidentne razlike smanjile i implementacija tih mjera koje treba da se pozitivno odraze na dalji rad i poslovanje.sve ovo treba da se odvija u znanstvenom okružju primjenom znanstvenih metoda merenje, analize i donošenjem adekvatnih mjera za poboljšanje procesa.

Savremene informacijsko-komunikacijske tehnologije ukidaju granice poslovanja i otvaraju neslućene mogućnosti u stvaranju poslovnih relacija, izvođenje, kontrolu i upravljanje poslovnim procesima i operacijama na efikasniji i humaniji način.
Dosadašnja iskustva pokazuju da se najbolji poslovni rezultati postižu integracijom znanja i vještina iz poslovne ekonomije i znanja i vještina u kreiranju, eksploataciji i unapređenju informacijsko komunikacijskih tehnologija. Osnova konkurentnosti savremenih poslovnih sistema proizilazi iz njihove sposobnosti da na najbolji način iskoriste interne i eksterne poslovne podatke i pretvore ih putem dobro koncipiranih informacijskih sistema u osnovu za odlučivanje i i upravljanje.
Putem informacijsko komunikacijskih tehnologija uspostavljaju se i održavaju odnosi sa klijentima, upravlja složenim logističkim sistemima, brzo izvode i najsloženije poslovne analize ili efikasno izvršavaju transakcijski procesi. Ovi trendovi dešavaju se i u javnom sektoru kao što je obrazovanje, zdravstvo, školstvo, javna uprava i slično.

BENČMARK

Benčmark (benchmark) ili referentna marka (benčmark inikator) je termin iz leksike unapređenja kvaliteta kojim se označavaju najbolja dostignuća koja postaju referentne marke prema kojima se mjere i upoređuju slični procesi, proizvodi ili usluge.
Indikator je sredstvo za mjerenje promjena. Indikatori su kvantifikovane informacije koje pomažu da se objasni kako se stvari s vremenom mijenjaju.
Benčmarking predstavlja sistematski i kontinuirani proces mjerenja koji služi kao baza poređenja. To je istraživanje i posmatranje najbolje prakse i traganje za najboljom praksom što vodi stvaranju superiornih performansi.
Kao standard kvaliteta koji služi kao baza za poređenje, benčmarking je kontinuirani i sistematski proces kompariranja vlastitog poslovanja sa poslovanjem onih koji postižu najbolje rezultate iz iste branše.
Preko benčmarkinga identifikuju se proizvodne i druge operacije u preduzeću koje treba poboljšati. To je produbljena analiza konkurenata kroz detaljnu provjeru onog što su postigli i kako su postigli, kao i operativnih sposobnosti i karakteristika konkuretskih proizvoda, tj. uči se na iskustvima drugih.

Benčmarking je moćan i sveobuhvatan alat za unapređenje poslovanja koji omogućava:

SAGLEDATI ONO ŠTO SE RADI►ŠTA JE NAJBOLJE►KAKO VRŠITI POREĐENJE►ŠTA UČINITI DA BI SE OSTVARILA POBOLJŠANJA
Ovo znači nalaženje najbolje prakse koja će pomoći da se ostvare ciljevi. Može se koristiti kako za unapređenje određene prakse tako i za izvođenje organizacije na potpuno novi kolosjek i pravac. Kriteriji su kvalitet i operativne perfomanse u poređenju sa onim koji su najbolji.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
27-05-2010 08:41 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Benčmarking kao tehnika strategijskog menadžmenta Dzemala 0 2,463 19-10-2010 09:58 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Benčmarking lokalne vodoprivrede Vesnica 0 1,376 24-05-2010 11:10 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: