Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad
UVOD

S razvojem industrijskog društva turizam se počeo razvijati u svojevrsnu industriju, koja danas dominira na tržištu dobara i usluga; time se sve više unapređuje i njegova teorija. Istraživanja su proširena na nove oblike turističke mobilnosti uključujući antropologiju, kulturu, geografiju, tehnološke studije, turizam i transport, sociologiju . U radu se govori kako se formirao urbani turizam, koje su njegove odrednice i u kom smeru će se ubuduće razvijati.

Uz to što je čovečanstvo uvek putovalo (Srednji istok, Azija i Mediteran), mali je broj civilizacija koje su beležile ta putovanja. Takvi zapisi nalaze se kod Grka, Rimljana i Kineza. Putovanja su bila povezana s trgovinom. Paralelno s tim, pripadnici njihovog dobrostojećeg društva putovali su s trgovcima ili samostalno. Razlog tih pratećih putovanja bili su znatiželja, razonoda i upoznavanje kultura i običaja drugih naroda. Opisi tih putovanja nalaze se u humanističkoj literaturi; opisuju se kulturne tekovine, umetnost, psihologija putovanja, ponašanje stanovništva, jezici zemalja koje su posećivali. Na tom istorijskom putu može se govoriti o čoveku koji putuje - homo viator. Ta putovanja nisu motivisana primarnim potrebama življenja, već željom da se upoznaju druge sredine, različite od onih u kojima su živeli .

Putovanja do šesnaestog veka ne mogu se smatrati turističkim, međutim, s razvojem srednjovekovnog društva, ekonomsko stanje se u Evropi izmenilo. Došlo je do bogaćenja aristokratskog društva, uključujući trgovačku klasu. Oni su organizirali putovanja van zemlje i unutar nje. Ta su putovanja povezana sa: istraživanjem evropskih civilizacija, obrazovanjem, razonodom.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:39 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza prodaje knjiga bazirana na konceptu data warehouse-a - magistarski derrick 0 3,059 04-08-2013 12:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza profitabilnosti banaka na finansijskom tržištu Srbije - magistarski derrick 0 3,000 04-08-2013 12:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Biznis plan - magistarski derrick 0 3,298 04-08-2013 12:34 PM
zadnja poruka: derrick
  Fluktuacija zaposlenih na tržištu rada u periodu krize - magistarski derrick 0 3,433 04-08-2013 12:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Integrirano marketing komuniciranje u političkom marketingu - magistarski derrick 0 2,504 04-08-2013 12:29 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: