Biznis plan - magistarski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Biznis plan - magistarski
3. ANALIZA I OCENA RAZVOJNIH MOGUĆNOSTI INVESTITORA

3.1. Analiza dosadašnjeg razvoja

Preduzeće “Bravo” nastalo je kao logičan nastavak poslova vezanih za sport. Naime, vlasnik ovog preduzeća bio je aktivan sportista duži niz godina i tako stekao iskustvo koje je želeo da primeni na proizvodnji sportske opreme, konkretno kompleta sporstkih dresova i sportskih trenerki. Preduzeće je osnovano 2006. godine, naredne dve godine bile su veoma povoljne za razvoj malih firmi i preduzetničkih radnji. Vlasnik je imao kontakte sa sportskim klubovima u lokalnom području, ali i šire. Vlasnik je želeo da ponudi proizvod koji je neophodan sportskim klubovima, ali i sportistima amaterima, međutim po povoljnijoj ceni od brendirane sportske opreme, pa ipak ponovo uz zadržavanje odgovarajućeg kvaliteta kao kod proizvoda stranih proizvođača. Takođe, veoma je bilo bitno da proizvodi budu dobro dizajnirani kako bi i na taj način kvalitativno bili u rangu sa stranim proizvodima.

Vlasnik je uložio sopstvena sredstva, kao i sopstveno znanje i otpočeo sa proizvodnjom sportske opreme te razvio svoj posao u ovom regionu i počeo da ga širi i na ostatale gradove u Srbiji.


3.1.1. Tržišni aspekti

Postojeći asortiman i promene asortimana:

Preduzeće “Bravo” od samog početka poslovanja proizvodi komplet muških dresova (šorc i majica) i trenerki (donji i gornji deo trenerke). Tokom godina bilo je više redizajna opreme i uvođenja novih kvalitetnijih materijala, međutim “Bravo“ stil je ostao i dalje prepoznatljiv i privlačan za kupce, što je najbitnije ujednačenim cenama. Vlasnik ovog preduzeća vičan je i modnom dizajnu u okviru sportske opreme, tako da je sam dizajnirao i komplete dresova i komplete trenerki. Ono što je bitno, zaposlene radnice su izvrsne krojačice, koje su vlasnikovu zamisao u obliku dizajna prototipa prenele i u serijski proizvod, koji je za kratko vreme postigao uspeh na tržištu.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan i program treninga za unapređenje motoričkih sposobnosti odbojkaša - diplomski VS1 2 3,800 14-09-2013 10:50 AM
zadnja poruka: derrick
  Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad derrick 0 2,911 04-08-2013 12:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza prodaje knjiga bazirana na konceptu data warehouse-a - magistarski derrick 0 3,064 04-08-2013 12:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza profitabilnosti banaka na finansijskom tržištu Srbije - magistarski derrick 0 3,001 04-08-2013 12:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Fluktuacija zaposlenih na tržištu rada u periodu krize - magistarski derrick 0 3,437 04-08-2013 12:30 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: