Integrirano marketing komuniciranje u političkom marketingu - magistarski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Integrirano marketing komuniciranje u političkom marketingu - magistarski
UVOD

„Narod u politici ponajprije vodi strast, zatim strah i tek na kraju interes“ .

Stjecanjem političke moći pojedinci i stranke ne stječu samo moć utjecaja na ob-likovanje političkog nego i cjelokupnog života javnosti. Ubrzan razvoj medija masov-nog komuniciranja doprinio je i razvoju različitih sredstava i tehnika političkog marke-tinga. Takav razvoj ujedno zahtijeva prilagođavanje političkih kampanja i programa od kojih na plodno tlo nailaze samo one prilagođene novom komunikacijskom okruženju.
Izborne kampanje u političkom marketingu oblikuju se prema svim pravilima društvenog spektakla. Neki bi rekli da se na ovaj način politika „srozava“, a ustvari ona postaje samo dio zabave. Politički marketing nova je grana unutar marketinga kao, spe-cifično ekonomsko-teorijske discipline orijentirane na političko tržište.

Cilj ovog rada je pokušati prikazati značaj Integriranog marketing komuniciranja kao srži komunikacije političkog marketinga, a vezana za evikasnost komunikaciskih kampanja sa glasačima i to na primjeru organiziranja i djelovanja političkih stranaka i kandidata u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama. Ovim radom sag-ledat ćemo proizvod političkog marketinga putem TV promotivnih kampanja i direk-tnog komuniciranja na sasvim dva različita geografska i socijalna područja. Također, ovim radom će se potvrditi jedinstvenost veza metoda i tehnika integriranog marketing komuniciranja sa političkim marketingom. Iako je okosnica na komunikaciji u političkoj kampanji u ove dvije države, neće se zaobići i drugi svjetski i europski primjeri zani-mljivi za datu temu.
Rad započinje sa poglavljem o prikazu političke komunikacije. Iako se krenulo od srži problema, bez poglavlja o komunikaciji u nastavku svakako se ne bi stvorila cje-lokupna slika. Društveni marketing i utjecaj društvenih procesa razmatra se u poglavlju pet u odnosu demokratije i marketing u politici (poglavlja 6.), dok u sedmom poglavlju saznajemo nešto više o teoriji javnog izbora. Ovo poglavlje se odnosi i na teoretske postavke marketinga u politici, te paralelnosti sa marketingom u ekonomiji.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:29 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad derrick 0 2,905 04-08-2013 12:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza prodaje knjiga bazirana na konceptu data warehouse-a - magistarski derrick 0 3,055 04-08-2013 12:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza profitabilnosti banaka na finansijskom tržištu Srbije - magistarski derrick 0 2,996 04-08-2013 12:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Biznis plan - magistarski derrick 0 3,295 04-08-2013 12:34 PM
zadnja poruka: derrick
  Fluktuacija zaposlenih na tržištu rada u periodu krize - magistarski derrick 0 3,429 04-08-2013 12:30 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: