Stepen razvijenosti opštine Inđija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Stepen razvijenosti opštine Inđija
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Град и општина Инђија имају изразито повољан гeографски положај. Град се налази у југоисточном делу Срема, на југоисточним обронцима Фрушке Горе. Већи део општине се налази на тзв. Фрушкогорској лесној тераси са повољним струјањем ваздуха, ниским нивоом подземних вода и повољним земљиштем за пољопривреду и изградњу.
У општини Индђија се у протеклом периоду углавном плански градило и развијало. Велики утицај су имале саобраћајнице и положај општине.

„Град Инђија се налази на магистралном путу М22-1 Суботица – Београд и удаљена је од Београда 42 км, а од Новог Сада 35 км. Кроз Инђију такође пролази магистрална пруга Суботица-Београд, крак пруге према Шиду, као и регионални пут Рума-Стари Сланкамен. На мосту код Бешке укрштају се два најзначајнија Европска коридора, коридор 10 (ауто пут Е-75) и коридор 7 (река Дунав).“ *
У послератном периоду Инђија се развила у снажан привредни центар овог дела Срема, што је и данас. Град у коме живи око 28 000 становника и који има све пратеће садржаје који одликују један савремен и модеран град: Културни центар са позоришном сценом, биоскоп, базен, галерију, школе, спортску халу, терене за рекреацију, ресторане, дискотеке, барове, хотел...

Анализа степена развијености општине Инђија

Демографска анализа


На подручју општине која обухвата терирорију од 385 км² налази се 11 насеља: Бешка, Нови Сланкамен, Нови Карловци, Чортановци, Крчедин, Марадик, Сланкаменачки Виногради, Стари Сланкамен, Љуково и Јарковци. Број становника у општини се у периоду од 1991 до 2002 године нагло повећао, тако да општина Инђија по попису 2002 године има 49 609 становника.

Природни прираштај

Природни прираштај који коинцидира са степеном развијености у Инђији је 2004 године износио -5,8‰. Треба веома озбиљно размотрити чињеницу да број умрлих годишње премашује број рођених, поготово што се ова негативна стопа повећава из године у годину. Да би се зауставио негативни прираштај у Инђији је 1999. године основано удружење „Пријатељи деце општине Инђија“. Мисија удружења је јачање одговорности одраслих за потребе деце, освешћивање деце у јачању личне одговорности и учешћа у задовољавању сопствених потреба, промене у корист дечијих права и потреба.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:54 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Hidrografske karakteristike opštine Novi Pazar Maja 0 2,344 09-02-2012 06:15 PM
zadnja poruka: Maja
  Stepen razvijenosti Španije derrick 0 1,921 06-03-2010 06:46 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: