Porodica i brak 5

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Porodica i brak 5
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Brak se može definisati kao društveno priznata i dozvoljena veza između dvoje odraslih osoba suprotnog pola. Kad dvoje ljudi stupi u brak, oni postaju srodnici jedno drugom; bračne veze, međutim, povezuju i jedan širi krug srodnika. Roditelji, braća, sestre, i ostali krvni srodnici, postaju srodnici i jednog i drugog partnera kroz vezu braka.
U zapadnim društvima brak, pa tako i porodica, vezuju se za monogamiju. Smatra se nezakonitim da muškarac ili žena istovremeno stupe u brak sa više od jednog bračnog druga. Poligamija, poliginija, poliandrija.
Mnogi sociolozi veruju da se ne može više govoriti o „porodici" kao o jednom modelu koji je, manje-više, univerzalan. U toku druge polovine dvadesetog veka, dominantan uticaj tradicionalne nuklearne porodice neprestano je podrivan...


Raznolikost porodice

Mnogi sociolozi veruju da se ne može više govoriti o „porodici" kao o jednom modelu koji je, manje-više, univerzalan. U toku druge polovine dvadesetog veka, dominantan uticaj tradicionalne nuklearne porodice neprestano je podrivan. U prilog tome govori i podatak da se manje od četvrtine domaćinstava u Britaniji svrstava u model tradicionalne porodice.
Postoje, takođe, i naglašene razlike u porodičnim obrascima kod etničkih manjinskih grupa. Na primer, azijska domaćinstva često imaju više od jedne porodice sa decom, dok je crnačkim zajednicama svojstven veliki broj porodica sa jednim roditeljem.
Iz tih razloga, izgleda da je ispravnije govoriti o „porodicama", čime se naglašava raznolikost porodičnih oblika . . .


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:08 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Porodica (pojam, vrste i funkcije) derrick 0 2,367 09-03-2014 01:37 AM
zadnja poruka: derrick
  Brak i tipovi braka VS1 0 4,735 18-02-2012 02:26 AM
zadnja poruka: VS1
  Porodica – primarna ljudska zajednica VS1 0 1,730 18-02-2012 02:25 AM
zadnja poruka: VS1
  Porodica i brak 2 Dzemala 0 2,616 18-08-2011 06:28 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Uvod u sociologiju – Tema Porodica Dzemala 0 2,815 17-04-2011 07:23 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: