Porodica i brak 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Porodica i brak 2
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ПОРОДИЦА И БРАК (уопштено)

Породица је примарна заједница зато што је прва најважнија и најприснија људска скупина. Она је прототип сваке друге друштвене заједнице јер се у породици успостављају трајне, емотивно присне, солидарне и свестране везе између чланова, какве би се могле пожелети и у глобалном друштву.
Зато, и због вишеструких функција, породицу многи сматрају основном ћелијом сваког друштва, својеврсним „друштвом у малом” .Породица настаје формирањем брака између мушкарца и жене, у којем се рађају деца.

Породица је шири појам од брака али је брак основа породице. Породица је примарна група и интимна заједница, а брак је друштвена установа окренута донекле и ширем друштву.
Као организована заједница људи, друштво је укупност међусобно повезаних друштвених појава (друштвених процеса, односа, друштвених група и друштвених творевина) као резултата узајамног деловања понашања људи у оквирима разноврсних међусобно повезаних друштвених делатности (делатност биолошке репродукције, економска делатност, политичка делатност, регулативна, културна и интелектуално духовна делатност) које имају своје међусобно прожимајуће облике друштвене организације, почев од разних правила друштвеног понашања, па до разних институција и организација које се конституишу у тим оквирима, као и у оквирима глобалне друштвене целине.

Типична заједница је породица, док је типично друштво предузеће или неко друго пословно удружење. У заједници људи живе, док у пословним предузећима постижу осређене интересе. Односи у заједници су присни, прожети снажним позитивним емоцијама, испуњени узајамном солидарношћу чланова и осећањем заједничке припадности. У заједници чланови остају међусобно повезани, а у пословним удружењима чланови су вештачки повезани конкретним интересом, али они остају међусобно емотивно раздвојени и поред интереса који их повезују.

Брак је друштвено призната (или не призната) био-социјална веза између лица супротних полова која има релативно трајни карактер и различите облике и садржаје, зависно од одрађених животних и друштвених услова. У овом појмовном одређењу брака као елемента породичне структуре треба дакле узимати у обзир следеће: ...PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:28 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Porodica (pojam, vrste i funkcije) derrick 0 2,723 09-03-2014 01:37 AM
zadnja poruka: derrick
  Brak i tipovi braka VS1 0 4,969 18-02-2012 02:26 AM
zadnja poruka: VS1
  Porodica – primarna ljudska zajednica VS1 0 1,974 18-02-2012 02:25 AM
zadnja poruka: VS1
  Uvod u sociologiju – Tema Porodica Dzemala 0 3,047 17-04-2011 07:23 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Porodica - Uvod u sociologiju Dzemala 0 2,634 17-04-2011 07:08 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: