Nadzor prometa i kaznena odgovornost - hr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Nadzor prometa i kaznena odgovornost - hr
UVOD

U uvjetima velike gustoće prometa povećava se rizik nastajanja prometnih nesreća te s tim u vezi i posredni i neposredni gubici sveukupnog gospodarskog razvoja. Stradavanja u prometu, osim velikih materijalnih šteta, nepovratno nanose štetu i u ljudskim životima. Spoznavši te negativnosti, danas se u svijetu sve više poduzimaju mjere koje će smanjiti negativan trend stradavanja u prometu. Sigurnost cestovnog prometa sve više postaje globalna politika gotovo svih europskih zemalja, a ne, kao do sada, skup pojedinih aktivnosti neke zemlje. Republika Hrvatska jedna je od tranzicijskih zemalja koja je među prvima uvela program suzbijanja negativnog trenda stradavanja u prometu, pri čemu je sustav preventivnog djelovanja bio osnovni oblik edukacije sudionika u prometu s ciljem širenja prometne kulture i upoznavanja s opasnostima koje prijete zbog nepoštovanja prometnih propisa. U tome je posebnu ulogu imalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Naime prvi prijedlog Nacionalnog programa Vladi Republike Hrvatske uputilo je upravo to ministarstvo. Pozitivni rezultati provođenja Nacionalnog programa do sada pokazuju da, uz poduzete represivne mjere, preventivno djelovanje i te kako utječe na smanjenje stradavanja u cestovnom prometu.

Povećanje populacije i sve različitije ljudske potrebe utječu na rast prometa u cijelosti bez obzira radi li se o zračnom, vodnom ili kopnenom. U dijelu kopnenog prometa od posebnog je značaja cestovni segment. Kontinuirani rast prometa na cestovnim prometnicama jednako se odražava kako na teretni tako i na putnički promet. Postojeće stanje i trendovi ukazuju na sve veće probleme u zagušenjima cestovnog prometa što se posebno očituje u gradovima. Da bi se ova pojava donekle ublažila ili barem postavila u određene okvire, neophodno je provesti sustavno nadziranje prometa.


Sadržaj:


1 UVOD 3
2 Nadzor prometa 4
2.1 Uloga nadležnih organa 4
2.2 Sustavi za nadziranje prometa 6
3 Kaznena odgovornost 7
3.1 Povijesni pregled prometne kaznene odgovornosti 9
3.2 Aktualna prometna kaznena djela 10
4 ZAKLJUČAK 13
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:51 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Obilježja obiteljske medijacije - hr derrick 0 1,703 08-03-2014 12:46 AM
zadnja poruka: derrick
  Pravo posjeda - hr derrick 0 2,196 06-03-2014 01:42 AM
zadnja poruka: derrick
  Stjecaj kaznenih djela - hr derrick 0 1,649 06-03-2014 01:18 AM
zadnja poruka: derrick
  Odgovornost detektiva u obavljanju detektivskih poslova derrick 0 1,649 21-09-2013 01:09 AM
zadnja poruka: derrick
  Odgovornost kupca za docnju sa plaćanjem cijene derrick 0 1,376 21-09-2013 01:07 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: