Medjunarodni apekti poslovanja preduzeca Simpo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Medjunarodni apekti poslovanja preduzeca Simpo
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

SIMPO je akcionarsko društvo sa sedištem u Vranju. Kompanija SIMPO je osnovana 1963. godine kao Fabrika nameštaja “Sima Pogačarević” koja je u to vreme zapošljavala 370 radnika i u proizvodnom programu imala samo dva modela.
Neuspešno je startovala, a četvorogodišnji period gubitaka okončan je 1967. kada je za generalnog direktora postavljen Dragan Tomić, koji je sa novim menadžmentom u potpunosti izmenio strategiju poslovanja. Te godine otpočeo je dinamičan razvoj SIMPA, neprekidan ni u periodima dubokih kriza kroz koje je prolazila srpska privreda tokom devedesetih godina. Od proizvodnog, otvaranjem prvog salona nameštaja 1971. godine, SIMPO postaje i trgovinsko preduzeće, samostalno obavlja spoljnotrgovinsko poslovanje od 1970, a 1976. osniva prva mala preduzeća. Kontunuirano šireći opseg poslovanja, Kompanija SIMPO a.d. danas je jedna od najznačajnijih i najuspešnijih kompanija u zemlji i jedan od najvećih proizvođača nameštaja u Evropi. Osnovu razvojne strategije Kompanije čini:

•diverzifikacija proizvodnje (od isključivog proizvođača nameštaja SIMPO postaje i proizvođač repromaterijala u ovoj industriji, što vodi zaokruživanju procesa proizvodnje-od primarne, do finalne-po čemu je SIMPO jedinstven u Evropi)
•disperzija poslovnih aktivnosti (usmeravanje kapitala u privredne grane koje, za razliku od industrije nameštaja, obezbeđuju veću akumulativnost –industrija hrane, agroindustrija, proizvodi kućne hemije)

SIMPO je izgrađen na siromašnom jugu Srbije, pa je razvoj kompanije, uz poštovanje ekonomskih zakonistosti, usmeravan ka zapošljavanju što većeg broja radnika. Ovakva strategija realizovana je velikim investicijama i bazirana je na koncepciji izgradnje malih preduzeća. Zahvaljujući tome, SIMPO i danas ni u jednom proizvodnom kapacitetu nema višak radnika. Kompanija SIMPO a.d. danas je akcionarsko društvo za proizvodnju, promet i usluge, sa sedištem u Vranju, u okviru koje posluje oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća, pretežno proizvodne orijentacije.
Firma SIMPO veoma uspešno posluje kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu i jedna je od vodećih u zemlji. Globalizacija u privrednom svetu ima pozitivan uticaj na kompaniju i ona godinama proširuje svoje kapacitete i postaje konkurentnija kako na našem tako i na međunarodnom tržištu.

PROIZVODNJA PREDUZEĆA

SIMPO je proteklih decenija izrastao u moćnu, modernu kompaniju po svetskim standardima. Pored zaokružene proizvodnje nameštaja, SIMPO je širio poslovne aktivnosti na one privredne grane koje su obezbedjivale brzi obrt kapitala i veći profit. Istovremeno, ovi projekti - bazirani na prirodnim i ljudskim resursima juga Srbije - omogućili su razvoj i veću zaposlenost u ovom, tradicionalno siromašnom regionu. Tako je Kompanija SIMPO postala nezaobilazan činilac u privredi ne samo juga Srbije već i Republike u celini.

SIMPO je osvojio i razvio aktvinosti u sledećim oblastima:
• industrija nameštaja;
• proizvodnja tepiha;
• proizvodnja dušeka, posteljine, jastuka i prekrivača
• trgovina;
• transport i špedicija;
• ugostiteljstvo i turizam;
• hemijska industrija;
• zastupstva;
• izdavaštvo.

Kompanija ima velika i stalna ulaganja u vidu kupovine što savremenije opreme i praćenja svetskih trendova u proizvodnji.

Finansijska sredstva i poslovanje preduzeća

Kompanija SIMPO, kao najrazvijenija kompanija na jugu Srbije danas ima zapažen godišnji obrt finansija koji je za uslove naše privrede izuzetan.
Finansijski poslovi/aspekti preduzeća mogu se sagledati putem pažljivog ispitivanja njegovih finansijskih izveštaja. Međutim, neke od važnijih činjenica i značajnijih odnosa mogu se prevideti, ako se izveštaji ne tumače i analiziraju na pravi način.
Preduzeće SIMPO ima izvozni plasman za koji se procenjuje da će biti od 30 do 32 miliona evra, dok se u zemlji procenjuje na nekih 50-ak miliona evra što govori da je kompanija uspešna i da uprkos teškoćama u zemlji i krize u svetu uspešno posluje. Na sledećoj slici možemo videti cene akcija i obim trgovanja preduzeća u ovoj godini što govori u uspešnosti preduzeća.PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:53 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Specifičnosti poslovanja po tekućem računu Maja 0 1,192 02-02-2012 04:39 PM
zadnja poruka: Maja
  Rezultati poslovanja preduzeća - fizički obim proizvodnje Maja 0 3,181 02-02-2012 12:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Profesionalizacija poslovanja preduzeća Doo Belarus Agropanonka Maja 0 1,357 30-01-2012 06:32 PM
zadnja poruka: Maja
  Kontrola poslovanja prometnih poduzeća - hr Maja 0 1,723 30-01-2012 05:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Analiza poslovanja privrednog društva S-Group D.D Maja 0 1,578 30-01-2012 03:19 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: