Kvalitet u proizvodnji hrane

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kvalitet u proizvodnji hrane
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Rezime
U ovom radu će biti prikazan kvalitet hrane, kratak istorijat kvaliteta, šta je to, koje su podele kvaliteta, objašnjenje organske (zdrave) poljoprivrede. Takođe, su objašnjeni aditivi, kako i zašto se dodaju namirnicama. živine.Prikazani su rezultati primene enzima u ishrani pilića. Dobijeni rezultati su pokazali da primena enzimskih preparata u ishani pilića utiče pozitivno na proizvodne rezultate (prirast telesne mase, konzumaciju hrane, konverziju hrane i zdravstveno stanje pilića).Utvrdjen je takodje pozitivan uticaj primenjenih enzima u ishrani pilića na kvalitet proizvoda (kvalitet trupa i sastav trupa). Efekti su posebno izraženi kod pilića hranjenih obrocima na bazi žitarica (ječam, pšenica, ovas) i biljnih proteinskih hraniva (suncokretova sačma, arašidova sačma i sačma uljane repice). Primena enzima u ishrani nosilja uticala je pozitivno na proizvodne rezultate (nosivost) i kvalitet jaja, posebno na kvalitet ljuske (debljina ljuske, čvrstina ljuske i manja zaprljanost jaja ).

Ključne reči: Kvalitet, namirnica, aditiv, enzim, pilići, nosilje...

Istorijat i značaj kvaliteta

Određene aktivnosti merenja i kontrolisanja primećene su još na detaljima egipatskog zidnog slikarstva 1450 g. pne. Dobro koncipiran metod gradnje, proceduralna konzistentnost i precizni merni instrumenti učinili su da komadi kamena za piramide budu klesani zapanjujućom preciznošću.

Još nije sa velikom sigurnošću utvrđeno kada se pojavio koncept kvaliteta ali sasvim sigurno je da se kvalitet pojavio pre mnogo godina. U primitivnim društvenim zajednicama sakupljači hrane su se neretko suočavali sa dilemom da li su plodovi na koje su nailazili bili za jelo ili ne. Isto tako su prvi lovci morali odabrati drvo najboljih karakteristika za svoje lukove i strele kako bi na što efikasniji način ulovili divljač. Osnovna ćelija ljudskog društva bila je porodica. Izolovane porodice su morale da izgrade apsolutnu nezavisnost u zadovoljavanju potreba, kao što su ishrana, odevanje i stanovanje. Postojala je podela rada među članovima porodice. Proizvodi su bili namenjeni istoj osobi tako da ih je ista osoba projektovala, proizvodila i koristila. Koordinacija aktivnosti je bila izvrsna, ista osoba je primala inpute, transformisala ih i kao rezultat na kraju procesa smo imali proizvode. S druge strane ograničavajući faktor za postizanje kvaliteta bila je primitivna tehnologija...

SADRŽAJ

1 Uvod 3
2 Kvalitet u proizvodnji hrane 3
2.1 Istorijat i značaj kvaliteta 3
2.2 Definisanje kvaliteta 3
2.3 Kriterijum kvaliteta 4
2.4 Dimenzije kvaliteta 5
2.5 Kvalitet u proizvodnim sistemima 6
2.6 Efektivnost i efikasnost 6
2.7 Nivoi kvaliteta u proizvodnji hrane 6
2.8 Dobrom mehanizacijom do kvaliteta 7
2.9 Organska poljoprivreda 8
3 Poboljšanje kvaliteta i trajnosti hrane upotrebom aditiva 9
3.1 Šta su to aditivi? 9
3.1.1 Zašto se dodaju namirnicama? 10
3.1.2 Uslovi dodavanja aditiva 10
3.1.3 Preporuke 11
3.2 Efekti primene enzima u ishrani pilića 12
3.3 Efekti primene enzima u ishrani nosilja 13
4 Zaključak 14
5 Literatura 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kvalitet proizvoda - PREDUZEĆE ALTAMED – PRIMER Dzemala 0 3,519 25-03-2011 05:43 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljanje kvalitetom-kvalitet, pristupi kvalitetu i total quality managment (tqm) Dzemala 0 3,992 04-07-2010 09:54 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kvalitet usluge Dzemala 0 5,227 04-07-2010 09:37 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kvalitet usluga - marketing Dzemala 0 3,856 04-07-2010 09:35 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kvalitet planiranje i organizacija sportskih dogadjaja Dzemala 0 3,846 04-07-2010 09:33 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: