JAVNE FINANSIJE U FUNKCIJI TURISTICKE PRIVREDE SRBIJE

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
JAVNE FINANSIJE U FUNKCIJI TURISTICKE PRIVREDE SRBIJE
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Turizam je jedna od vodećih svetskih industrija, bez znakova usporavanja u 21. veku. Moderni turizam je podstaknut globalizacijom, visokim primanjima i ekonomijama zasnovanim na znanju i informacijama. Trenutno u svetu, prihod od turizma premašuje čak i prihod od prozvodnje nafte, a poslovi vezani za turizam donose svetskoj ekonomiji oko 2 triliona dolara godišnje. Procenjeno je da je 15% svih radnih mesta u svetu na neki način, direktno ili indirektno povezano sa turizmom. Obzirom na sve veću turističku potražnju i porast BND-a, (bruto nacionalnog dohotka), koji je prouzrokovan porastom turizma, više od 10% ekonomija u razvoju su započele koncentrisane i krupne razvojne projekte iz ove oblasti.

Dakle, mnoge nacije su dale prioritet razvoju turizma baš zbog njegovog vitalnog značaja u ekonomskom i kulturnom razvoju i pozitivnom uticaju na otvaranje novih radnih
mesta, nove infrastrukture, poreznog profita i priliva stranog kapitala. Uticaj turizma na druge grane je veliki, pa se uvek mora uračunati i multiplikativni efekat. Namenska korist od turizma je daleko značajnija za ekonomiju, društvo i zaštitu prirode od samog broja posetilaca i njihovog finansijskog doprinosa.

Potrebno je osmisliti plan i definisati strategiju razvoja kako bi se stvorila kreativna rešenja za finansiranje i odgovarajuća investiciona ulaganja.

Mogući izvori novčanih sredstava za investicije su Svetska banka, Evropska banka za rekonsturkciju i razvoj, Evropska invesiciona banka, Međunarodna investiciona korporacija(koji su već uložili u turističke projekte u okolnim zemljama). Takođe, postoje privatne investicione grupe, strane i domaće, internacionalni turistički konglomerati, internacionalne banke i privatni sektori, koji bi bili potencijalni investitori. Naravno važno je napomenuti da je naći odgovarajući investicioni kapital pravi izazov.

Kapital kao reč se prvi put pojavljuje u srednjem veku sa širenjem trgovačkog bogatstva i pojavom kredita. Reč kapital potiče od latinske reči caput, što znači glava, odnosno od prideva capitalis-glavni. Pod kapitalom u smislu predmeta rada i funkcionisanja tržišta kapitala smatra se ukupan novčani iznos odložene potrošnje uz uslov da rok odlaganja ne bude kraći od jedne godine. To znači, da se pojam kapitala sa aspekta tržišta kapitala izjednačava sa pojmomnjenog plasmana na rok koji takođe nije kraći od jedne godine...

SADRŽAJ

UVOD 3
1 Sredstva u budŽetu Republike 4
2 Javni prihodi i primanja 5
2.1 Vrste javnih prihoda i primanja 5
2.2 Javni rashodi i izdaci države 7
3 Finansiranje turizma u Srbiji 9
4 PROMOCIJA TURIZMA SRBIJE 11
4.1 MARKETING PROGRAMI TURIZMA SRBIJE 11
4.2 Turistička organizacija Srbije 12
4.3 Turistička organizacija autonomne pokrajine 13
4.4 Turistička organizacija jedinice lokalne samouprave 14
Zaključak 15
Literatura 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:02 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ljudski resursi- ključni faktor menadžmenta usluga u funkciji derrick 0 2,282 22-01-2013 05:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Promocija turističke agencije BELVI travel na Beogradskom sajmu turizma derrick 0 1,879 18-01-2013 03:20 PM
zadnja poruka: derrick
  Menadžer u funkciji novog koncepta upravljanja preduzeća Maja 0 2,080 22-03-2012 02:24 PM
zadnja poruka: Maja
  Motivacija zaposlenih u preduzeću na primeru turističke agencije Nik tours Dzemala 0 2,082 14-08-2011 10:08 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljanje vremenom u funkciji smanjenja stresa Dzemala 0 2,176 13-04-2011 12:09 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: