CDMA tehnologija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
CDMA tehnologija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Porast broja i funkcionalnosti elektroniskih uređaja uz stalnu tendenciju njihove međusobne komunikacije dovodi do brzog porasta broja potrebnih žica i kablova kojim se ti uređaji povezuju. Ovo je jedan odrazloga nastanka bežičnih mreža.
Mobilna telefonija i širokopojasne bežične komunikacije svrstavaju se u red tehnologija koje su duboko prodrle u svakodnevni život. Može se reći da je razvoj ovih tehnologija imao civilizacijski upliv u razvoj savremenog čovečanstva.
U vreme gvozdene zavese - tokom jednog od prethodnih života Evrope - govorilo se da
dobro čuvanu državnu granicu „ni ptica ne može da preleti“. Ali ta izreka nije otišla u zaborav samo zato što su mnoge stare granice izbledele, već i jer postoji nešto što može da „preleti“ svaku granicu, a to su radiotalasi.
Nekada su naši susedi pratili „naš“ radio i TV program sa malobrojnih ali moćnih antena, a sada mnoge zgrade i stubove naseljavaju elegantne antene brojnih provajdera, a njihove parnjake ne naginjemo po krovovima,već ih, minijaturne, nosimo u ruci, džepu, tašni i torbi za notebook. I po nekoliko odjednom.
Današnji život bi teško mogao da se zamisli bez mobilnih telefona, a nove tehnike širokopojasnih bežičnih komunikacija najavljuju njegovo dalje radikalno unapređenje.
Pristup obilju informacija, obogaćenih multimedijalnim sadržajem, polako ali sigurno postaje svakodnevna realnost i pretvara Svet u pravo „globalno selo“, a mogućnost da se tim informacijama pristupi jednostavno, brzo, sa svakog mesta i u bilo kom trenutku pruža našim životima sasvim nov kvalitet. Sve veći protoci i dometi koji se ostvaruju u mobilnim i bežičnim komunikacijama otvaraju sasvim nove mogućnosti interakcije, ne samo sa izvorima informacija, nego i među ljudima uopšte. Nove bežične odnosno mobilne tehnologije zaista su pokazale da ih nije lako sputati na tržištu onako kao u oblasti telekomunikacija čiji razvoj zavisi od transportne infrastrukture kroz celu teritoriju neke države...

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 CDMA tehnologija 4
1.1 Pojam i značaj CDMA tehnologije 4
1.2 Karakteristike CDMA tehnologije 6
1.3 Konfiguracija ćelija CDMA tehnologije 8
1.4 Princip rada CDMA tehnologije 9
1.5 Standardi CDMA tehnologije 10
1.6 Nedostaci CDMA tehnologije 14
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Diplomski rad - Verziranje aplikacija korišćenjem poslužiteljskih tehnologija erik_bananamen 0 1,414 12-05-2011 08:03 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  OLAP tehnologija Dzemala 0 2,532 17-02-2011 11:35 PM
zadnja poruka: Dzemala
  AGP Tehnologija zekan 0 3,128 09-09-2010 09:26 AM
zadnja poruka: zekan
  Ocekivani trendovi razvoja informacionih tehnologija da Dzemala 0 2,278 28-08-2010 11:51 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Očekivani trendovi razvoja informacionih tehnologija VS1 0 2,091 02-07-2010 08:55 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: