Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
CDMA tehnologija - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Društvene nauke (/Forum-dru%C5%A1tvene-nauke)
+---- Forum: Informatika (/Forum-informatika)
+---- Tema: CDMA tehnologija (/Thread-cdma-tehnologija)


CDMA tehnologija - Dzemala - 18-10-2010 07:38 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Porast broja i funkcionalnosti elektroniskih uređaja uz stalnu tendenciju njihove međusobne komunikacije dovodi do brzog porasta broja potrebnih žica i kablova kojim se ti uređaji povezuju. Ovo je jedan odrazloga nastanka bežičnih mreža.
Mobilna telefonija i širokopojasne bežične komunikacije svrstavaju se u red tehnologija koje su duboko prodrle u svakodnevni život. Može se reći da je razvoj ovih tehnologija imao civilizacijski upliv u razvoj savremenog čovečanstva.
U vreme gvozdene zavese - tokom jednog od prethodnih života Evrope - govorilo se da
dobro čuvanu državnu granicu „ni ptica ne može da preleti“. Ali ta izreka nije otišla u zaborav samo zato što su mnoge stare granice izbledele, već i jer postoji nešto što može da „preleti“ svaku granicu, a to su radiotalasi.
Nekada su naši susedi pratili „naš“ radio i TV program sa malobrojnih ali moćnih antena, a sada mnoge zgrade i stubove naseljavaju elegantne antene brojnih provajdera, a njihove parnjake ne naginjemo po krovovima,već ih, minijaturne, nosimo u ruci, džepu, tašni i torbi za notebook. I po nekoliko odjednom.
Današnji život bi teško mogao da se zamisli bez mobilnih telefona, a nove tehnike širokopojasnih bežičnih komunikacija najavljuju njegovo dalje radikalno unapređenje.
Pristup obilju informacija, obogaćenih multimedijalnim sadržajem, polako ali sigurno postaje svakodnevna realnost i pretvara Svet u pravo „globalno selo“, a mogućnost da se tim informacijama pristupi jednostavno, brzo, sa svakog mesta i u bilo kom trenutku pruža našim životima sasvim nov kvalitet. Sve veći protoci i dometi koji se ostvaruju u mobilnim i bežičnim komunikacijama otvaraju sasvim nove mogućnosti interakcije, ne samo sa izvorima informacija, nego i među ljudima uopšte. Nove bežične odnosno mobilne tehnologije zaista su pokazale da ih nije lako sputati na tržištu onako kao u oblasti telekomunikacija čiji razvoj zavisi od transportne infrastrukture kroz celu teritoriju neke države...

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 CDMA tehnologija 4
1.1 Pojam i značaj CDMA tehnologije 4
1.2 Karakteristike CDMA tehnologije 6
1.3 Konfiguracija ćelija CDMA tehnologije 8
1.4 Princip rada CDMA tehnologije 9
1.5 Standardi CDMA tehnologije 10
1.6 Nedostaci CDMA tehnologije 14
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16