Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Biznis plan - magistarski - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Diplomski radovi (/Forum-diplomski-radovi)
+--- Tema: Biznis plan - magistarski (/Thread-biznis-plan-magistarski)


Biznis plan - magistarski - derrick - 04-08-2013 12:34 PM

3. ANALIZA I OCENA RAZVOJNIH MOGUĆNOSTI INVESTITORA

3.1. Analiza dosadašnjeg razvoja

Preduzeće “Bravo” nastalo je kao logičan nastavak poslova vezanih za sport. Naime, vlasnik ovog preduzeća bio je aktivan sportista duži niz godina i tako stekao iskustvo koje je želeo da primeni na proizvodnji sportske opreme, konkretno kompleta sporstkih dresova i sportskih trenerki. Preduzeće je osnovano 2006. godine, naredne dve godine bile su veoma povoljne za razvoj malih firmi i preduzetničkih radnji. Vlasnik je imao kontakte sa sportskim klubovima u lokalnom području, ali i šire. Vlasnik je želeo da ponudi proizvod koji je neophodan sportskim klubovima, ali i sportistima amaterima, međutim po povoljnijoj ceni od brendirane sportske opreme, pa ipak ponovo uz zadržavanje odgovarajućeg kvaliteta kao kod proizvoda stranih proizvođača. Takođe, veoma je bilo bitno da proizvodi budu dobro dizajnirani kako bi i na taj način kvalitativno bili u rangu sa stranim proizvodima.

Vlasnik je uložio sopstvena sredstva, kao i sopstveno znanje i otpočeo sa proizvodnjom sportske opreme te razvio svoj posao u ovom regionu i počeo da ga širi i na ostatale gradove u Srbiji.


3.1.1. Tržišni aspekti

Postojeći asortiman i promene asortimana:

Preduzeće “Bravo” od samog početka poslovanja proizvodi komplet muških dresova (šorc i majica) i trenerki (donji i gornji deo trenerke). Tokom godina bilo je više redizajna opreme i uvođenja novih kvalitetnijih materijala, međutim “Bravo“ stil je ostao i dalje prepoznatljiv i privlačan za kupce, što je najbitnije ujednačenim cenama. Vlasnik ovog preduzeća vičan je i modnom dizajnu u okviru sportske opreme, tako da je sam dizajnirao i komplete dresova i komplete trenerki. Ono što je bitno, zaposlene radnice su izvrsne krojačice, koje su vlasnikovu zamisao u obliku dizajna prototipa prenele i u serijski proizvod, koji je za kratko vreme postigao uspeh na tržištu.