3g, wap - telekomunikacije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
3g, wap - telekomunikacije
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz informatike.

Sjedinjenje mobilne i internet tehnologije dogadja se širom sveta u trećoj generaciji telekomunikacionih mreža-mreža koje čine Internet mobilnim. Treća generacija ili kraće 3G je nova generacija mobilnih sastava, prihvaćena kao budući standard u mobilnih komunikacija u celom svetu. Istovremeno za operatere mobilnih komunikacija i pružaoce usluga 3G predstavlja jednu od najvećih poslovnih mogućnosti koje su se ikada ukazale. Mobilna telefonija Srbije je prvi mobilni operater u našoj zemlji koji je pustio u rad komercijalno korišćenje 3G tehnologije. Ova tehnologija omogućava korisnicima korišćenje velikog broja novih usluga kao što su: video poziv, gledanje TV programa, muzičkih spotova i filmskih sadržaja, brzi internet, adzor važnih saobraćajnica i mnogih drugih multimedijalnih sadržaja preko mobilnog telefona. 3G servis je u prvom trenutku omogućen svim korisnicima koji imaju 3G telefone, a uslov za korišćenje je da se prijave za korišćenje servisa. Treća generacija je pojam koja pokriva celi niz najnaprednijih bežičnih interfejsa kao što su CDMA 2000, UMTS, WCDMA, i EDGE. 3G je ITU (International Telecommunication Union –telo koje izmedju ostalog vrši standardizovanje u oblasti telekomunikacija) i nudi povećanje mrežne propusnosti, do 384 Kbps kada se uredjaj ne pomera, ili se kreće brzinom pešaka, 128 Kbps u automobilu i 2 Kbps sa fiksnim aplikacijama. 3G je katalizator za celi niz novih mogućnosti i usluga kako u privatnom tako i u poslovnom pogledu, omogućujući nam pristup informacijama sa bilo kog mesta u bilo koje vreme.

FUNKCIONISANJE 3G-a

3G objedinjuje dve velike moćne snage : širokopojasne radiokomunikacije i usluge temenjene na IP-u. WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) je način širokopojasnog višestrukog radio pristupa od onih koje nam pružaju danas primenjivani načini radio prenosa od 2 Mbit/s uz vrlo efikasno korišćenje radio-spektra. U 2G mreži omogućene su brzine do 9Kbps.
Da bi 3G postao naša svakodnevnica istraživači su radili na raznim područijima. To uključuje razna istraživanja i otkrića u radijskom delu širokopojasnih višestrukih kodnih pristupa kao i u komutacijskom delu, posebno onom delu koji je povezan sa IP tehnologijom. Važno je naglasiti i veliku ulogu prateće WAP tehnologije. Frekvencija koja je dodeljena za rad 2GHz.
[Slika: 2mrekqp.jpg]

http://www.maturskiradovi.net/eshop
09:21 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Asinhroni transfer mod (ATM) - Digitalne telekomunikacije Maja 0 2,659 08-03-2012 01:18 PM
zadnja poruka: Maja
  Mobilna telefonija treće generacije (3g) Dzemala 0 3,093 11-08-2011 08:11 PM
zadnja poruka: Dzemala
  WAP 2.0 i Internet Tehnologije Dzemala 0 2,648 29-08-2010 12:13 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Mobilni 3G pristup internetu Vesnica 0 3,503 17-06-2010 07:51 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Nastanak mobilne telefonije, mreže druge i treće generacije, 3G, 4G Vesnica 0 5,999 16-06-2010 02:38 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: