Asinhroni transfer mod (ATM) - Digitalne telekomunikacije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Asinhroni transfer mod (ATM) - Digitalne telekomunikacije
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

Uvod

1992-e godine,grupa zainteresovanih strana razvila je skup specifikacija zasnovanih na standardima,zvani Asihroni Transver Mod (ATM). Ovo je bio korak ka razvoju jednog skupa standarda za integraciju glasa, podataka, videa i multimedijalnog prenosa preko jedne osnovne mreže. Pre ovog razvoja industrija je nudila odvojene standarde i mreže za zvuk (glas), druge za podatke i druge za video komunikacije. Izvan i pored toga, date mreže (mreže za prenos podataka) tretirane su različito: sa posebnim data mrežama za potrebe prenosa od tačke do tačke, za pozivne podatke i prenos preklapajućih paketa podataka.

Osim što je bio skup, ovaj koncept je bio zbunjujuć za korisnike mreža. Da li treba koristiti odvojene mreže ili treba tragati za integrisanim pristupom?
Čak i pored toga , ono nekoliko hrabrih duša koji su probali integrisani pristup bili su predodređeni na jos više konfuzije jer su ponude izvršioca bile raličite. Ono što je industriji bilo potrebno jeste jedinstveni način baratanja svim vidovima prenosa i jedna servisna mreža koja može da podrži različite načine prenosa. Krajni korisnik je tražio nešto što može da raščisti konfuziju i učini život jednostavnijim. Dakle ATM je rođen.
Na nesreću, ATM može da izazove konfuziju što koliko i starije tehnike, isključivo zbog svog imena. Zasto se ATM zove “Asihronim“. Zar nije dizajniran da radi na sinhronim mrežnim platformama i da podrži sihroni prenos? Odgovor je DA! Može se videti konfuzija samo zbog konvencija koje se tiču naziva korišćenih da opišu različite protokole i specifikacije.


SADRŽAJ


Uvod 2
Šta je ATM? 3
Otkud interesovanje za ATM ? 4
ATM Protokoli 5
Preslikavanje kola kroz ATM mrežu 6
Slojevita arhitektura ATM-a 9
ATM Promentni menađžment 11
Takmičenje Menadžmentom 11
Duplo propuštajuća korpa 13
Dolazak do neuhvatljivih QoS 13
Prilagođavanje prometa 14
Normalni propusni opseg 15
Šta je MPOA? 16
Prolaz 16
Glas peko DSL i preko ATM 17
Integrisani pristup 19
ATM i Frame Relay međuumrežavanje 20
Frame Relay 20
Opet o ATM-u 21
Frame (okvir) i ATM spajanje 22
Transparentnost kroz mrežu 23


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:18 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  ATM Mreža Dzemala 0 2,543 16-02-2011 01:04 AM
zadnja poruka: Dzemala
  3g, wap - telekomunikacije zekan 0 4,509 09-09-2010 09:21 AM
zadnja poruka: zekan

Skoči na forum: