Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Izveštavanje i informisanje kao proces bezbednosnog menadžmenta
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Bezbednost je jedna od profesionalnih karijera koja se u globalnim okvirima najbrže razvila u poslednjih nekoliko godina. Zaposlenje u oblasti bezbednosti pruža mnogobrojne mogućnosti, koje se nalaze u rasponu od pozicija ulaznog nivoa za radnike obezbeđenja do istražitelja specijalizovanih u posebnim oblastima, i menadžera i direktora sektora bezbednosti u vodećim korporacijama i organizacijama širom sveta. Zahtev za unapređenjem bezbednosti pojačan je zbog pojava kao što su krađe informacija, nasilje na radnom mestu, terorizam i privredni kriminal. Industrija bezbednosti u SAD, na primer, je poslovanje od 100 milijardi dolara koje i dalje raste.

Mogućnosti postoje na svim nivoima u okviru industrije bezbednosti. Svi poslovi, bez obzira na njihovu veličinu, razmatraju bezbednost u odnosu na pretnje kao što su prevare, krađe, kompjuterski upadi, industrijska špijunaža ili nasilje na radnom mestu. Sve organizacije treba da se zaštite od aktivnosti koje ugrožavaju njihovo normalno funkcionisanje. Svaka specijalnost u oblasti bezbednosti poseduje sopstvene zahteve i pitanja. Krađe su i dalje problemi u maloprodajama, dok su bolnice suočene s povredama prava na privatnost, a hoteli s preispitivanjem procedura zaštite od požara u skladu sa bezbednosnim zahtevima. Osim toga, državna i privatna industrija razlikuju se u bezbednosnim potrebama. Pojedinci koji žele da se zaposle u specijalizovanoj oblasti bezbednosti treba da budu upoznati s najnovijim trendovima, problemima i pitanjima u okviru te specijalnosti.

SADRŽAJ

1. UVOD 3
2. BEZBEDNOSNI MENADŽMENT 3
2.1. ULOGA BEZBEDNOSNOG MENADŽMENTA 4
2.2. DELATNOSTI PROCESA BEZBEDNOSNOG MENADŽMENTA 4
3. IZVEŠTAVANJE I INFORMISANJE 7
3.1. ZNAČAJ IZVEŠTAVANJA I INFORMISANJA NA DONOŠENJE ODLUKA 7
3.2. SEKTORI ZA IZVEŠTAVANJE I INFORMISANJE 8
3.3. IZVEŠTAVANJE I INFORMISANJE MEDIJA 9
4. ZAKLJUČAK 11
5. LITERATURA 12
Referentni URL