Zaštitne uloge kože

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,095
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Zaštitne uloge kože
UVOD

Čovečija koža je jedinstveni granični organ koji ujedinjuje čitav niz funkcija. Prema tome, fiziološka uloga kože je ogromna. Kakva je i kolika uloga kože, moguće je razumeti samo upoznavanjem uloge svakog od njenih delova. Normalna koža se morfološki sastoji od tri sloja:
- epidermisa,
- dermisa i
- potkožnog masnog tkiva – tela subcutanea.

Koža se sastoji od dva sloja tkiva. Jedan je deblji i dublji i naziva se krzno. Osnovna funkcija krzna je da podupire i ishranjuje epidermis. U njegov sastav ulaze: žlezde, dlake s mišićima podizačima dlake, nervi, krvni i limfni sudovi. Vode sadrži 60-70%. Osnovna supstanca je izgrađena od mukopolisaharda, a ona dozvoljava prelazak elektrolita i hranljivih supstanci, a delimično i ćelija, od krvnih sudova do epidermisa. Ovde se stvaraju kolagena vlakna u specijalnim ćelijama.

S A D R Ž A J

1 UVOD 3
2 ZAŠTITNE ULOGE KOŽE 5
3 ZAKLJUČAK 11
4 LITERATURA 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:13 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: