Virtuelna trzista

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Virtuelna trzista
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Nove prilike virtuelnog poslovanja stvorene elektronskom trgovinom mogu biti razvrstane u četiri „ virtuelna tržišta “ koristeći model informativno komunikacione distribucije transakcija (ICDT – information communication distribution transaction; Angehrn 1997): virtuelni informacioni prostor, virtuelni komunikacioni prostor, virtuelni prostor distribucije i virtuelni prostor transakcija.

Virtuelni informacioni prostor

Virtuelni informacioni prostor se sastoji od novih Internet kanala kroz koje ekonomisti mogu da prikažu informacije o sebi, kao i o proizvodima i uslugama koje nude; ovo uključuje sajtove koji pružaju informacije kao sto su na primer on-line brošure na kojima kompanije objavljuju kataloge svojih proizvoda i usluga, informativni servisi koji pruzaju finasijska obaveštenja i oglasne table koje objavljuju prilike za zapošljavanje. Pored kreiranja novih šansi u virtuelnim informacijama, Internet takođe može stvoriti nove prilike u pružanju povezanih usluga, kao sto su Internet reklamiranje i oglašavanje, savetodavne usluge i pretraga informacija, okupljanje i filtraciju agenata, itd.

Virtuelni komunikacioni prostor

Virtuelni komunikacioni prostor uključuje nove prilike u kojima ekonomisti mogu razmenjivati ideje i iskustva, uticati na mišljenja ili pregovarati. Primeri su oglasne table (već pomenute u prethodnom pasusu), Internet pričaonice i video konferencije. Ove prilike zaslužuju posebno napominjanje jer je znatan broj tržišnih učesnika razvio veštine korišćenja Interneta; o njima se sve više raspravlja u realnom vremenu, interaktivno i društveno.

Virtuelni prostor distribucije

Virtuelni prostor distribucije se sastoji od novih distributivnih kanala za raznolike proizvode i usluge. Prva kategorija uključuje proizvode koji se mogu uspešno distribuirati sredstvima Interneta. Ovo su proizvodi koji se mogu digitalizovati i preneti kroz računarske mreže, kao na primer: tekstovi, slike, digitalna muzika i video, programi i igrice za računare. Druga kategorija uključuje tipove usluga kao što su tekstovi, glasovni ili video saveti i obučavanje.

Virtuelni prostor transakcija

Virtuelni prostor transakcija se sastoji od novih Internet kanala kroz koje ekonomisti mogu obavljati zvanične poslovne transakcije, kao sto su nabavke, fakturisanja i plaćanja; ovo se može kretati u rasponu od obične korespodencije elektronskom poštom i on-line naručivanja putem formulara do on-line naručivanja koristeći kreditnu ili debitnu platnu karticu i on-line računa. (npr. Za trgovinu deonicama).

Sposobnosti virtuelnog tržišta

Elektronski posao moze koristiti više od jednog virtuelnog tržišta, a „čiste“ Internet kompanije će tipično koristiti sva četiri, koristeći Internet da bi pružili informacije o preduzeću i proizvodima, komunicirali sa mušterijama, vršili transakcije i distribuirali proizvode ili usluge do kupaca. Ipak, Angehrn sugeriše da svako tržište zahteva specifične učesnike i da bi bilo korisno uvećati aktivnosti kompanije na svakom tržištu u cilju određivanja potrebnog sastava učesnika. (slika 2)


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:52 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tržišta nafte i naftni derivati u Srbiji Dzemala 0 3,796 22-06-2010 12:04 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Funkcionisanje svetskog tržišta i svetske privrede Vesnica 0 2,315 10-05-2010 06:01 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Finansijska i devizna trzista u svetu i Srbiji Vesnica 0 1,175 09-05-2010 10:52 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Mjesto i uloga finansijskog trzista - tržište novca i kapitala Vesnica 0 2,767 09-05-2010 12:24 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Finansijska tržišta i osnovni finansijski instrumenti Vesnica 0 2,856 07-05-2010 05:44 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: