Vazdusni prevoz-sr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Vazdusni prevoz-sr
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz medjunarodne špedicije.

Odnos pojmova vazdusni prevoz – vazdusni promet

U pomorskom, željezničkom i vodenom prevozu neosporno je da je vazdusni prevoz privredna delatnost prevoza, prenosa premeštaja robe i putnika svim vrstama aviona i letelica i na svim avio putevima.
Vazdusni promet je širi pojam od vazdusnog prevoza .On osim vazdusnog transporta obuhvata i delatnosti koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi s takvim prevozom kao što su neke delatnosti u polaznim i odredišnim avio lukama, terminalima ili pristanišnim platformama, jer bez operacije utovara, istovara, pretovara, pakiranja, sortiranja, brojenja, slaganja tereta, određenih špediterskih agencijskih, kontrolnih, upravnih i sličnih poslova ne bi se vazdusni promet mogao odvijati.
Za optimalno funkcionisanje vazdusnog prevoza i vazdusnog prometa važne su brojne pretpostavke od kojih su najvažnije : visok stepen avionske infrastrukture , primerena organizacija upravljanja, rukovođenja i rada, primerena upotreba savremenih prevoznih tehnologija (paletizacija, kontejnerizacija …) tržišno poslovanje svih aktivnih sudionika u sastavu vazdusnog prometa, primereno reguliranje pravnoekonomskih odnosa, funkcionisanje integralnog prometnog informacijskog sustava (maksimalna kompatibilnost hardwera, softwera između aktivnih sudionika, ali i sudionika iz okruženja. Posebno značajno mesto pripada operativnim i kreativnim prometnim menadzerima.

Vazdusni transport i promet

Najvažnije specifičnosti te posebno važne grane vazdusnog prometa i transporta su : 1).Infrastruktura vazdusnog transporta i prometa 2).Suprastruktura vazdusnog transporta i prometa 3).Transportna mehanizacija u vazdusnom prometu

Infrastruktua vazdusnog transporta i prometa

Infrastrukturu vazdusnog transporta i prometa čine svi objekti i uređaji stalno fiksirani za određeno mjesto koji služe proizvodnji usluga u vazdusnome transportu i prometu te reguliranju i sigurnosti takvog transporta, odnosno prometa. Infrastrukturu vazdusnog prometa zapravo čine vazdusne ili avionne luke (tj. Aerodromi ) sa svim objektima, uređajima i opremom što služi prihvatu i opremi aviona, putnika, prtljage i tereta, kao što su : uzletno-slijetne staze, rulne staze, stajanke za avione, svjetlosna i radio navigacija signalizacija, energetski sustav vazdusnih luka, vodovodna i kanalizacijska mreža, prostorije za teret, garaže, parkirališta, te logistički objekti koji su u izravnoj funkciji proizvodnje avionnih usluga, reguliranja i sigurnosti vazdusne plovidbe.

http://www.maturskiradovi.net/eshop
02:19 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Tankeri za prevoz hemikalija derrick 0 1,179 27-02-2014 03:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Putevi, ulične mreže i javni gradski prevoz Vesnica 0 3,356 29-06-2010 09:46 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Zeleznicki prevoz Vesnica 0 5,013 29-06-2010 12:10 AM
zadnja poruka: Vesnica
  Vazdusni prevoz Vesnica 0 2,901 28-06-2010 09:23 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: