Standardi kvaliteta vršačkih firmi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Standardi kvaliteta vršačkih firmi
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Osnovna definicija kvaliteta data u standardu ISO 8402 koji govori o tome da je kvalitet skup svih karakteristika nekog entiteta koji se odnosi na njegovu mogućnost da zadovolji iskazane potrebe i potrebe koje se podrazumevaju. Vidimo da kvalitet predstavlja važan faktor svakog proizvoda i u velikoj meri doprinosi boljoj prodaji proizvoda i vidimo da on u velikoj meri doprinosi zadovoljenju potreba potrošača i kvalitet predstavlja ustvari ono zašto kupci kažu da je kvalitet.

Sa druge strane sistem upravljanja kvalitetom proizvoda u proizvodnji obuhvata međusobno povezane aktivnosti i akcije ekonomskog, organizacijskog i tehničkog karaktera. Upravljanje kvalitetom postiže se sistemom kontrolom kvaliteta na svim nivoima. Što je nivo kvaliteta na tržištu na višem nivou, to je potražnja za njim veća.

U uslovima standardizovane i automatizovane proizvodnje, od nivoa kvaliteta proizvoda zavisi rad čitavih grana privrede što se postiže upravljanjem na svim nivoima privređivanja. Pa tako se izdvajaju sledeće faze upravljanja kvalitetom u proizvodnji preduzeća, a isto tako i u vršačkim:

• planiranje,
• merenje kvalitete proizvoda i efikasnosti procesa,
• analiza i
• regulacija.

Primenjivanje strategija diferenciranja pretpostavlja napor vršačkih preduzeće da „diferenciraju" svoje proizvode i usluge, tj. da se „razlikuje" od svojih konkurenata po načinu na koji zadovoljavaju potrebe potrošača i da tako steknu konkurentsku prednost. Stepen diferenciranosti, slično kao i kod sticanja prednosti u troškovima, ima svoj „kritični" ili minimalni nivo ispod kojeg nije od značaja u konkurenskoj borbi. Ova „razlika", naime, mora da ima pozitivnu vrednost za kupca i to dovoljno veliku da bi uticala na njegov izbor.

Nivo i karakter diferenciranosti proizvoda je određen intenzitetom delovanja faktora jedinstvenosti (diferenciranosti), koji potiču iz svakog od delova poslovnog sistema vršačkih preduzeća koja se već godinama po uspešnosti nalaze na vrhu liste domaćih preduzeća ili svake od aktivnosti u lanca vrednosti...

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Postojeći standardi kvaliteta – Hemofarm 5
1.2 Bambi - Banat konditorska industrija 7
1.3 Postojeći standard kvaliteta – Vršački vinogradi a.d. 9
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 11


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:04 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kontrola kvaliteta lijekova Dzemala 0 1,740 30-01-2011 01:56 PM
zadnja poruka: Dzemala
  esej standardi kvaliteta Vršačkih firmi Dzemala 0 1,541 18-10-2010 01:30 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Baselski odbor i standardi Dzemala 0 1,938 16-05-2010 06:25 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: