Rad iz etike

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Rad iz etike
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pojam morala, poslovne etike i značaj inkorporiranja morala u poslovanje kompanije


Razvoj savremenog društva, praćen promenama koje je sa sobom donela industrijska revolucija sa novim tehnologijama, naučnim otkrićima i tehničkim inovacijama, promenama koje sa sobom nosi globalizacija sa novim geopolitičkim odnosima snaga i dominacijom svetskog tržišta, promenama u prirodnom okruženju koje su dovele do opasnosti narušavanja ekološke ravnoteže i rezultirale globalnom ekološkom krizom, promenama koje su obuhvatile sve oblasti društvenog života - neminovno je uticao i na oblikovanje nove organizacije koja se svim tim savremenim društvenim promenama morala prilagoditi, i to ne samo u organizacijskom i funkcionalnom smislu, nego i u etičkom. Naime, u okviru novih civilizacijskih promena, sudarima i dodirima kultura, sukobima interesa i rastućim konfliktima u ekonomiji i biznisu, u komunikacionim i informacionim tehnologijama, protivrečnim ideologijama i izraženim političkim sukobima oko svetske dominacije - dolazi do opšteg pada moralnih vrednosti i moralnih standarda, pa se počinju pokretati i neizbežna pitanja o moralnosti i etici u poslovanju, o neposrednoj praksi poslovno-etičkog ponašanja. Zato su se sredinom, a posebno poslednjih decenija prošlog veka, ubrzanije tražili odgovori na nagomilane probleme u ovoj oblasti i počela se osmišljavati neka nova poslovna etika.

Naime, razvoj poslovne etike odvijao se u skladu sa razvojem društva, pa je u tom smislu tekao u skladu ili uporedo sa aktuelnim društvenim pojavama. Zato su se u pojedinim periodima menjali pristupi vezani za oblast poslovne etike .

Etika se određuje kao filozofska nauka o moralu. Kao deo filozofije koji proučava i procenjuje vrednosti, u smislu šta je dobro, a šta rđavo, šta treba da bude ili šta ne treba da bude i kao deo filozofije koji proučava poreklo i načela moralnosti, predmet izučavanja etike je moral, moralni odnos čoveka i čoveka, čoveka i društva, kao i odnos čoveka prema sebi samom. Ali, predmet ovog izučavanja je i čovekova praksa procenjivanja ljudi, uključujući i sebe, kao dobrih ili zlih, kao vrednih ili nevrednih, kao dostojnih ili nedostojnih.

Pod poslovnom etikom se podrazumeva obaveza (commitment) da se posao obavi na odgovarajući način i podrazumeva se odgovornost (respon-sibilitj) za njegovo (ne)odobravanje . U tom smislu, moralno odgovorna osoba se obavezuje da posao obavi i da prihvati odgovornost za neuspeh ili grešku . Odgovornost može biti lična, kada se krše etičke norme i pojedinac stiče ličnu korist na račun opštih interesa kompanije, a može biti i korporativna društvena odgovornost...

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Pojam morala, poslovne etike i značaj inkorporiranja morala u poslovanje kompanije 4
1.2 Kompanija "Agroživ a.d." 5
1.3 Vrednosti na kojima kompanija gradi svoju reputaciju 6
1.4 Konkurentska sposobnost preduzeća 8
1.5 Sistemi upravljanja kvalitetom 10
1.6 Sistem HACCP 11
1.7 ISO 26000 12
1.8 Korporativna društvena odgovornost 13
1.9 Principi i okviri upravljanja rizikom 15
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 17PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:23 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kodeks policijske etike derrick 0 1,289 30-08-2013 09:15 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga i značaj etike za liderstvo Maja 0 2,216 31-07-2012 04:27 PM
zadnja poruka: Maja
  Teorijsko filozofske pretpostavke poslovne etike Dzemala 0 1,665 16-04-2011 11:52 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Teorijsko-filozofske pretpostavke poslovne etike Dzemala 0 1,545 18-10-2010 06:34 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Teorijsko filozofske pretpostavke poslovne etike- poslovna etika Dzemala 0 1,556 02-06-2010 11:28 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: