Predlog promena u preduzecu Gavric CO

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Predlog promena u preduzecu Gavric CO
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Promene su neizbežnost svakodnevice – usmereno izazivajući ili pružajući otpor spontano nastalim promenama više sile, svesno baratamo neizvešnošću i prilagođavamo ili usporavamo protok brzog napredovanja unapređenja tehnologija, rasta i razvoja proizvodnje i opšte situacije.
Promene su konstanta od nastanka sveta do danas. Svedocima napretka razvoja promena možemo nazvati bilo koja zbivanja u dalekoj ili bližoj prošlosti, a rezultat tih istih promena jeste sadašnji svet. Pri tome, pod terminom svet objašnjavaju se današnje mikro- i makroekonomske, kao i pojave na nivou razvoja pojedinca i društva. Izmena nekadašnjeg načina života (počevši od prvobitne socijalizacije pojedinca, preko učenja i usavršavanja), tržišta (želja, potreba i zahteva kupaca), korporacijskog razvoja poslovanja (od osnivanja, preko promena sa ciljem rasta i razvoja, pojednostavljenja procesa obrade i stvaranja i usavršavanja organizacijskih kultura, do procvata proizvodnih ciklusa)... zahteva detaljnu analizu stanja u svim privrednim granama – u razvijenim, manje razvijenim ili potpuno nerazvijenim zemljama.
Stanje u našoj privredi može se posmatrati sa više aspekata: sociološkog, psihološkog, ekonomskog... Takođe nam je poznato, da za unapređenje poslovanja u konkretnoj proizvodnoj organizaciji, posmatrajući na mikroekonomskom nivou, teže dolazi do unapređenja stanja, ukoliko sama država ne ulaže interes (nematerijalni) u razvoj preko promena.
Prisutnost mišljenja o definisanju promena u našim proizvodnim organizacijama jeste jako bitna za razvoj. Danas se, u većini slučajeva, promene dešavaju pod pritiskom političkih opredeljenja – i otpor prema nastalim promenama jedini je rezultat koji se opravdano, i već iz iskustva očekuje. Unutrašnja politika pojedinih preduzeća usmerena je najviše na nastale negativne promene (u obliku uslova) od pretpostavljenih na nivou države, i zaposleni često nemaju volje, niti vremena da uvode promene u svoja preduzeća. Upravo zbog negativnih pojava, preduzeća su u većini slučajeva negativno nasrtojena prema pojmu promene.
Promena ne može i ne sme da se definiše negativnom pojavom.
Izazivanjem promene podrazumevaju se detaljni dugoročniji, ili više kratkoročnijih ciljeva - želja za napredovanjem i usavršavanjem, pri čemu se i očekuje pozitivni rezultat.
Promena izazvana i upućena u preduzeće iz okruženja uvek predstavlja šansu, koja se odnosi na sve činioce poslovanja i proizvodnje, uključujući i unapređenje klime ili uvođenje konkretne organizacijske kulture u preduzeće.

Prikaz seminarskog rada Predlog promena u preduzeću DOO «Gavrić CO» usmeren je na ljudske resurse u preduzeću i ima više ciljeva:

-da prikaže realno stanje u preduzeću: način poslovanja, ophođenje pretpostavljenih sa ljudskim resursima na nižem hijerarhijskom nivou, međuljudske odnose i kulturu preduzeća, način nagrađivanja i kažnjavanja...;

-da uspešno primeni Upitnik za utvrđivanje nivoa tolerancije na promene i uspešno analizira rezultate; i

-da uporedi rezultate Upitnika sa planiranom strategijom preduzeća i da ustanovi potrebnu dijagnozu što bezbolnijeg sprovođenja promena po pitanju ljudskih resursa.

PREDUZEĆE DOO «GAVRIĆ CO»

OSNOVNA OBELEŽJA PREDUZEĆA


Preduzeće DOO «Gavrić CO» osnovao je Marinko Gavrić, 19.05.1998. godine u Futogu. Preduzeće je od osnivanja u privatnom vlasništvu i bavi se masovnom proizvodnjom drvene ambalaže – svih tipova drvenih gajbi (holandes, dupli holandes i jabučar) za voće i povrće. Proizvodi se po porudžbini, za poznatog kupca, i godišnja prerada osnovne sirovine (drveta) iznosi 10 000 . Cena gotovih proizvoda zavisi prvenstveno od saglasnosti sa konkurentnim proizvođačima širom Europe, jer se 90% od ukupnog obima proizvodnje proizvodi za inostrano tržište, konkretno za Španiju (Valensija) i Italiju (Verona). Sekundarni uticaj na cenu gotovih proizvoda čini cena sirovina, koja je, prema vlasniku, osnovna prednost preduzeća u odnosu na veliku konkurenciju.
Strategija preduzeća se zasniva isključivo na izvoznim programima i usmerena je na rast obima dosadašnje proizvodnje.

LJUDSKI RESURSI PREDUZEĆA

Preduzeće zapošljava 58 članova radne snage (± 10 – u zavisnosti od obima porudžbine), koje sačinjava 70% žena i 30% muškaraca, po kvalifikaciji pretežno SSS, koji rade na poslovima NK i KV radnika. Hijerarhijska šema preduzeća ima sledeći oblik:

Direktor preduzeća čini I.nivo u hijerarhiji i ujedno predstavlja spoj sa okruženjem preduzeća – tržištem. Prima porudžbe potrošača, sakuplja dolazeće informacije i usmerava poslovanje ka rastu (i slabije prema razvoju) kapaciteta. Planira na nivou preduzeća - odlučuje o opstanku ili eventualnom napredovanju preduzeća i određuje prioritete po pitanju porudžbina stalnih kupaca.
Opšta služba predstavlja II.nivo na predstavljenoj šemi i u neprekidnom je odnosu sa direktorom preduzeća (koji u suštini i jeste deo Opšte službe) i bavi se komercijalnim i finansijskim poslovima u preduzeću. Knjigovodstveni poslovi obavljaju se agencijski.
Rukovodilac, koji se takođe nalazi na II.nivou hijerarhijske šeme, zadužen je za kontrolu i tok informacija (interakciju) između Sektora proizvodnje (proizvodno - materijalnih procesa) i preostalih sektora na svom i I.nivou šeme (informativno – planskih procesa). Odnosno, posao rukovodioca u ovom preduzeću predstavlja plan i veštinu odlučivanja radi preoblikovanja informacija (porudžbina i stanja) u materijalnu vrednost (gotov proizvod), na osnovu dostavljenih informacija. Takođe je zadužen za kontrolu radnih odnosa zaposlenih.
Operativna priprema proizvodnje preko direktora prima porudžbine i vrši grubo i fino planiranje (terminiranje) procesa proizvodnje.
III.nivo šeme predstavlja ljudska radna snaga, odnosno proizvodni sektor, koji se bavi operacijama obrade sirovina ka višoj materijalnoj vrednosti i odgovoran je pred šefom proizvodnje – rukovodiocom za svoj odnos prema radu, doprinos i ponašanje na nivou kolegijalnosti.

U preduzeću ne postoji sindikat radnika, što uzrokuje činjenicu da radnici ne učestvuju u donošenju odluka. Redovno su obaveštavani o već definisanim planovima i promenama putem oglasne table ili putem sastanaka.
Svi radnici, pre stupanja u radni odnos – potpisuju saglasnost na Pravilnik o ponašanju u predueću, kao i sva njihova prava i obaveze, koje su (pored Pravilnika) regulisane Ugovorom o radu. Za narušavanje harmonije tokom rada, nediscipline i nekorektnog odnosa prema radu ili oruđu za rad – automatski se dobija otkaz. Prema vlasniku preduzeća, zaposleni su zadovoljni uslovima rada i ponašanja.
Na svako radno mesto se stavlja radnik, koji je prethodno prešao obuku i kontrolu njegove sposobnosti za konkretno radno mesto. Svaki radnik je plaćen (nagrađivanje predstavlja sinonim za novčnu vrednost u preduzeću) prema radnom mestu na kojem radi i njegovom učinku - što znači da je kultura organizacije usmerena i na moć, i na zadatak. Nagrađivanje radnika vrši se krajem svakog meseca – radnik, koji se svojim radom ističe i doprinosi boljem poslovanju preduzeća, nagrađen je sa dodatnih 10-15% na redovnu platu. Ukoliko se konkretni radnik konstantno ističe svojim sposobnostima i željom za napredovanjem, premešta se na bolje radno mesto, koje je više plaćeno.
Preduzeće svim zaposlenima takođe odobrava kredite bez kamate na više Radnicima je Ugovorom određeno vreme početka i kraja radnog vremena i preduzeće im od samog osnivanja obezbeđuje prevoz (autobusom) od kuće do preduzeća i nazad. Takođe je svima zaposlenima obezbeđen obrok tokom pauze. U preduzeću se ne uvodi obuka radnika (po pitanju usavršavanja u struci) a povremeno se organizuju kursevi iz oblasti zaštite od požara i zaštite na radu.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
13-05-2010 12:29 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uloga strategijske kontrole u preduzeću Maja 0 1,797 02-02-2012 01:41 PM
zadnja poruka: Maja
  Osnivanje, promena statusa, oblika i prestanak rada preduzeća Maja 0 1,578 30-01-2012 06:43 PM
zadnja poruka: Maja
  Organizacija finansijske funkcije u preduzeću Maja 0 3,103 30-01-2012 06:22 PM
zadnja poruka: Maja
  Ekonomsko finansijska analiza u trgovinskom preduzeću ptp „ni-com“ derrick 0 956 12-01-2012 03:01 AM
zadnja poruka: derrick
  Promena organizacione strukture na konkretnom preduzecu firma Enmon iz Zirovnice Vesnica 0 2,162 13-05-2010 01:35 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: