Osnovi poslovne etike u elektronskom poslovanju

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Osnovi poslovne etike u elektronskom poslovanju
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
“ Da li poslovanje ima dodirnih tačaka sa moralom i moralnim ponašanjem pojedinca i grupa? ”- navedeno pitanje postavlja se od samog početka poslovanja i razvoja preduzeća i kompanija, sticanja profita, načina rada, načina rukovodjenja, sticanja bogatstva i ostalih pogodnosti koje pruža dobro i uspešno poslovanje.
Poslovna etika ima svoje dve osnovne dimenzije ispoljavanja i manifestovanja, a to su kolektivna (grupna etika) i etika pojedinca. Kolektivna etika uključuje etičke postupke u poslovnim odlukama rukovodstva i menadžmenta kompanija koje se odnose na spoljašnje subjekte i okruženje, ali i etičke odnose unutar samih kompanija. Na drugoj strani, pojedinac koji ne poseduje elementarne principe lične poslovne etike, i ima deficit ukupnih moralnih standarda, uvek je spreman da izvrši ...


Osnovi poslovne etike

Etika je grana filozofije koja se bavi pitanjima moralnog ponašanja. Proučavanje etike može ponuditi sredstva za donošenje teških moralnih odluka, ličnih i profesionalnih. Cilj nije da se donose etičke odluke s kojima će se svi složiti, već da se ojača naša sposobnost da na racionalnoj osnovi branimo kritičke sudove.


Etičke dileme su svuda oko nas i kao sastavni deo svakodnevnog života predstavljaju konstantan izazov našem osećaju za etiku. Razmotrimo, na primer, sledeća pitanja:

• Da li imam moralnu obavezu da prijavim zločin koji sam video?
• Da li je eutanazija moralna uvreda svetom pojmu života?
• Da li je etički dozvoljeno da televizijski novinar koristi skrivenu kameru kako bi dokumentovao nezakonitu radnju ili skandalozno ponašanje?
• Da li Holivud ima moralnu obavezu da se uzdržava od slobodnog prikazivanja seksa i nasilja? ...

Rad sadzi 18 str.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:29 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Primena inteligntnih informacionih sistema u poslovanju derrick 0 1,301 07-09-2013 11:11 PM
zadnja poruka: derrick
  Primena SAP ERP informacionog sistema u kancelarijskom poslovanju derrick 0 1,741 07-09-2013 11:08 PM
zadnja poruka: derrick
  Upravljanje odnosima sa klijentima u elektronskom bankarstvu derrick 0 1,216 29-08-2013 11:25 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi za poslovne funkcije Maja 0 2,261 06-03-2012 08:02 AM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: