Odnos farmaceuta sa korisnicima usluga

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Odnos farmaceuta sa korisnicima usluga
UVOD

Savremeni profesionalni zahtjevi koji su upućeni farmaceutskoj struci, zahtijevaju svakodnevnu komunikaciju farmaceuta, kako sa pacijentima, tako i sa liječnicima, posebno liječnicima na primarnom nivou zdravstvene zaštite, ali i sa ostalim zdravstvenim radnicima, predstavnicima industrije (stručnim suradnicima), predstavnicima regulatornih tijela i ostalima. Loše sposobnosti komunikacije farmaceuta i ostalih zdravstvenih radnika mogu uzrokovati širok spektar problema u svakodnevnom radu. Sukladno tome, jasno je da postoji značajna potreba svih zdravstvenih radnika za usvajanjem znanja i stjecanjem efektivnih vještina integriranih komunikacija što su i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Međunarodne federacije farmaceuta (MFF).

Dobra komunikacija zahtijeva napor, razmišljanje, vrijeme i spremnost na učenje kako bi proces komunikacije bio uspješan. Svijest o svemu nabrojanom predstavlja prvi korak u poboljšanju znanja i vještina komunikacije. Profesionalna pozicija farmaceuta postavlja u poziciju usmjerenu sa jedne strane pacijentima koji očekuju savjet, a sa druge strane ka liječnicima koji zahtijevaju konzultaciju. U cilju postizanja što efektivnije komunikacija, au uvjetima u kojima su prisutne mnogobrojne prepreke (vrijeme, prostor / ambijent, ...), farmaceutima i drugim zdravstvenim radnicima su neophodne vještine asertivne komunikacije, i to kako verbalne tako i neverbalne komunikacije.

Sadržaj:

1 UVOD 3
2 Odnos sa korisnicima usluga kao dio kompetencije u farmaceutskoj zdravstvenoj djelatnosti 4
3 Komunikacija farmaceuta sa korisnicima usluga 11
4 ZAKLJUČAK 13
LITERATURA 14


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:11 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Odnos liječnika i pacijenta - hr derrick 0 1,816 20-02-2014 03:09 PM
zadnja poruka: derrick
  Odnos medicinska sestra - bolesnik derrick 0 3,846 13-09-2013 08:00 AM
zadnja poruka: derrick
  Naš odnos sa prirodom Dzemala 0 1,264 30-03-2011 06:02 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: