Objektni pristup

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Objektni pristup
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Struktura podataka koja na sintaksnom nivou uključuje i operacije nad tim podacima je klasa. Klasa je skup osobina objekta, a objekti su konkretni primeri, primerci, klasa. Klasa je novi tip podatka. Glavni program se piše tek kada se uspostavi dovoljan broj klasa i njihovih konkretizacija, tj. objekata.

Objekti su članovi klasa; klasa je porodica objekata, a objekti stvoreni tokom izvršenja programa su primerci klase. Klasa sadži metode i promenljive. Metode su procedure ili funkcije koje koje se pozivaju primanjem poruke iz spoljnjeg sveta. Klasa može sadržati privremene promenljive (koje gube vrednost pozavršetku metoda) i promenljive na nivou primerka (koje očitavaju individualna stanja bez obzira na izvršenje metoda).

Jedinice (juniti) su osnova modularnog programiranja u Turbo Pascal-u. preporučljivo je da svi metodi jedne klase budu u jednoj jedinici. Jedinica počinje zaglavljem, koje se sastoji iz službene reči unit i imena jedinice. Ime jedinice koristi se u naredbi uses. Unit se sastoji iz tri dela i svaki počinje određenom rezervisanom rečju: interface, implementation i begin. Ova poslednja se može izostaviti.

UNIT <ime unita>;
INTERFACE
Deklarišu se konstante, tipovi, varijable, procedure i funkcije javnog karaktera. Reč »javni« ovde znači da se svi elementi definisani kao interface mogu koristiti i u glavnom programu i u nekim drugim unitima. U ovom delu se navode i deklaracije procedura i funkcija.
IMPLEMENTATION
U njemu se nalaze tela procedura i funkcija deklarisanih u interface delu. Sve što je definisano u ovom delu ostaje privatno za dati unit.
END...PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:54 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Objektni pristup2 Dzemala 0 3,200 10-09-2010 12:55 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Sirokopojasni radio pristup Vesnica 0 2,235 19-06-2010 05:33 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Mobilni 3G pristup internetu Vesnica 0 3,434 17-06-2010 07:51 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Protokoli za pristup medijumu Vesnica 0 2,285 16-06-2010 02:24 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Protokoli za pristup medijumu Dzemala 0 2,417 17-05-2010 02:14 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: