Narkomanija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Narkomanija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, sociologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


Sredinom 60-tih godina prošlog vijeka pojavljuju se prvi slučajevi upotrebe droga na prostorima bivše Jugoslavije. Bio je to val koji je 50-tih godina zahvatio SAD, pa je zbog velike socijalne mobilnosti brzo dospjeo u Evropu.
Mladi su, bojeći se egzistencijalnog promašaja, odbijali odrasti, prihvatiti odgovarajuće socijalne uloge i slično mahom počeli konzumirati razna opijna sredstva. Godine 1967. naglo, poput epidemije, raste broj korisnika droge.
Tri su najvažnija razloga zbog kojih mladi uzimaju drogu: bijeg od realnosti, lična nesigurnost i tendencija da se napetost smanji drogama.
U svim slučajevima narkomanija je doživljavana kao poraz obrazaca porodičnog odgoja.Radoznalost je najčešći razlog prvog uzimanja droge. Osjećaj lagodnosti najvažniji je razlog ulaženja u krug narkomanije.
Rehabilitacija i resocijalizacija bivših ovisnika, lako ranjivih i spremnih na česte recidive, predstavlja značajan terapijski postupak, koji mora biti višestruko usmjeren. Idealna rehabilitacijska šema podrazumijeva uključivanje škole, prijatelja i porodice u tretman bivših ovisnika. Škola često odbacuje narkomane, uglavnom zbog straha za sudbinu ostalih učenika.
Droga je vijekovima bila univerzalni fenomen, koji je zaokupljao ne samo ljekare, već i psihologe, filozofe, sociologe, istoričare i umjetnike.
Droga je služila da se na trenutak pobjegne iz realnog svijeta, koji je tragičan, ponekad pun konflikata i ugrožavajući.
Istorija zloupotrebe droga obuhvata vrlo veliki period od oko 40 hiljada godina. Opojnim drogama od davnine se pripisivala čudotvorna i posebna moć.
U religioznim i svečanim obredima droge su dočaravale komunikaciju s božanstvom, čime se objašnjavaju euforična i ekstatična stanja, halucinacijska doživljavanja i fantastična snoviđenja ...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:39 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Alkoholizam i narkomanija derrick 0 4,618 07-02-2013 05:05 PM
zadnja poruka: derrick
  Narkomanija - ij derrick 0 2,401 03-02-2013 03:59 PM
zadnja poruka: derrick
  Narkomanija i kriminalitet - ij Dzemala 0 3,988 10-09-2010 03:57 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Narkomanija-cirilica Dzemala 0 2,949 17-06-2010 09:40 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Narkomanija kod mladih Dzemala 0 3,352 17-06-2010 09:38 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: