Nacela u racunovodstvu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Nacela u racunovodstvu
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Računovodstvo je veoma efikasan i sistematski uređen deo upravljačkog informacionog sistema u preduzeću i predstavlja izuzetno precizan instrument neposredne kontrole finansijsko-materijalnog stanja i promena. Kako je ovakva kontrola svojstvena svakom upravljnju , a može se reći da je efikasno upravljanje u direktnoj proporciji sa efikasnošću kontrole upravljanja materijalnih i finansijskih tokova.

Kao posledica toga javlja se potreba za modernizacijom sistema evidentiranja i praćenja tih promena. U poslovnom svetu , u uslovima nestabilnog okruženja da bi se ostvario rast na tržištu, potrebno je obezbediti kvalitetan proces upravljanja.Prema ciljevima da bi se obezbedio rast i razvoj preduzeća....

NAČELA U RAČUNOVODSTVU

Računovodstvena načela predstavljaju osnovna pravila usvojena od strane računovodstvena teorije i prakse, koja daju okvir koji određuje koja je informacija uključena u finansijski izveštaj i kako ta informacija treba da bude predstavljena.
Računovodstvena načela nisu prirodni znakovi, ona ne postoje u prirodi da bi se otkrila. Njih su izmislili ljudi u smislu zadovoljenja najvažnijih ciljeva finansijskog izveštaja.

U osnovna računovodstvena načela spadaju:

1. načela dvostrukog obuhvatanja poslovanja
2. načelo poslovne jedinice
3. načelo kontinuiteta poslovanja
4. načela novčanog merila
5. načelo istorijskog troška
6. načelo uzročnosti.
7. načelo opreznost...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:10 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zakonska regulativa u računovodstvu Maja 0 2,244 23-03-2012 02:48 PM
zadnja poruka: Maja
  Tretman prihoda u racunovodstvu Dzemala 0 2,133 30-08-2010 12:51 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Tretman prihoda u racunovodstvu Dzemala 0 1,323 15-06-2010 09:09 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: