Dzemala
Posting Freak

Poruka: 8,277
|
Lee Iakoka - biografija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Život Lija Jakoke
Ovaj biznismen rodjen je Alentaunu, Pensilvaniji, kao sin Nikole i Antonete Jakoke, imigranata iz Italije,poreklom iz San Marka,Benevento.U Pensilvaniji su vodili svoj restoran, Joko Viršle.Jakoka je diplomirao u srednjoj školi u Alentaunu, 1942.godine sa diplomom industrijskog inženjera.Član je bratstva Tau Beta Pi, društva inženjera, i alumne Teta Či bratstva.Nakon diplomiranja osvojio je Valas stipendiju i odlazi na Prinston, gde je izučavao politiku i plastiku.Započeo je karijeru u Fordu kao inženjer.Kada se osetio nezadovoljen ovim poslom, prešao je u prodaju.Bio je veoma uspešan u prodaji, i u kompaniji je dosta napredovao,sve do razvoja proizvodnje.Njegova žena bila je Meri Mekliri, od 1956. pa do 1983.godine kada je umrla nakon veoma teške borbe protiv dijabetesa.Pre i nakon njene smrti Jakoka se postao moćan advokat kako bi se izborio za prava šećeraša i za njihovo bolje lečenje i medicinsku negu.Jakoka se ponovo oženio 1986.godine, a razveli su se nakon samo devet meseci, 1987.godine.Treća žena bila je Derien Erl, 1991.godine su se venčali a razveli nakon tri godine 1994.godine.
Umeo je elokventno da priča.Često je govorio:
"Otkaz sam dobio 13. jula 1987. godine. U kompaniji FORD radio sam trideset i dve godine, a osam godina sam bio predsednik kompanije. Nikada nisam radio na drugom mestu. A onda, odjednom, ostao sam bez posla. Spopala me jeza. Ni danas ne mogu zaboraviti bol moje porodice. To je poput lavice i njenih mladunaca ...
S a d r ž a j
1 Uvod 3
1.1 Život Lija Jakoke 3
2 Poruka Lija Jakoke 6
3 Šest šešira za razmišljanje za Lija Jakoku 8
4 Literatura: 13
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>>
SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi
LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
|
|
| 02:56 PM |
|