Kupac - marketing

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kupac - marketing
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Opšte je poznato,da na tržištu opstaju samo kompanije koje poseduju sposobnost kontinualnog i brzog prilagođavanja uslovima,koji se stalno menjaju.Drugim rečima,na tržištu opstaju samo najbolji,a ne najjači ili najveći.Danas,kupac očekuje izuzetan kvalitet,dakle ispunjenje svih njegovih potreba i želja, a istovremenoje spreman da plati samo cenu koja je povoljnija od konkurentske.

Karakteristike koje određuju kvalitet predstavljaju osnovni konkurentski instrument za diferenciranjeproizvoda određenog proizvođača od proizvoda konkurenata.One su istovremeno jedan od najvažnijih instrumenata „pozicioniranja proizvoda“ u mislima naroda.

Sredinom pedesetih godina 20-og veka mnoga preduzeća su shvatila da delotvorna proizvodnja i snažna promocija negarantuju da će kupci kupiti proizvod.Shvatili su da prvo moraju saznati šta kupci žele, a zatim to proizvesti,umesto da prvo proizvedu proizvod i zatim pokušavaju da prilagode potrebe i želje kupaca onome što su proizveli.Umesto da se usredsređuju na prodaju proizvoda,preduzeća su se usmeravala na zadovoljavanje potreba i želja kupaca. Najbolji način da se otkriju potrebe kupaca jeste da i sami postanemo kupci.
U zapanjujućem procentu ljudi su sami sebi kupci.Biti korisnik sopstvenog proizvoda znači direktan pristup informacijama kako kupac troši svoje vreme sa čime je nezadovoljan i koji su njegovi nerešeni problemi.Jedna od najboljih definicija o tome šta je kupac glasi

•Kupac je najvažnija osoba u našem biznisu
•Kupac ne zavisi od nas- mi zavisimo od njega
•Sa kupcem se ne raspravlja i nenadmudruje
•Kupac je osoba koja nam iznosi svoje potrebe-naše je da te potrebe zadovoljimo
•Kupac ne prekida rad-on je njegova svrha
•Kupac nam čini uslugu kada nas zove-mi njemu ne činimo uslugu kada ga uslužimo
•Kupac je deo našeg biznisa-a ne strano telo
•Kupac zaslužuje najljubazniji i najpažljiviji odnos koji možemo da mu pružimo
•Kupac je osoba koja omogućuje da vam se isplati vaša plata, bilo da ste monter,službenik,direktor ili prodavac.

Uvod u bazu podataka

Nastojte da upoznate svoje kupce i razmišljajte o njima kao o individualcima koji imaju svoje specifične potrbe koje vi treba da zadovoljite svojim proizvodima ili uslugama. Upoznavanje kupaca i sticanje njihovog poverenja je proces koji se neostvaruje jednim kontaktom ili jednom uspešnom poslovnom transakcijom.Za to je potrebno vreme i stalno razmišljanje i briga o kupcu.Postoji baza podataka koja ima sve relevantne informacije o kupcima i ona sadrži:

Tip ličnosti kupca

Da bi sa svojim klijentom osvojili cilj koji želite – a da on pritom bude zadovoljan, morate da vodite razgovor na način koji će zadovoljiti njegove potrebe i ciljeve.Važno je da znate kojem tipu ličnosti pripada vašklijent,da to unesete u bazu,a zatim koristite kada se pripremate za razgovor s njime.

Lični podaci

U komunikaciji sa kupcem profesionalnost je neophodna – ali će vam svi vrhunski prodavci potvrditi koliko je važno da sa klijentom uspostave blizak – prijateljski odnos.Ako saznate specifične informacije vezane za vašeg kupca,moćićete da “personalizujete” vaš odnos.
Informacije o rođendanu,porodici,deci,interesovanju kada se upotrebe na pravi način,prijaće vašem kupcu i poslaće mu jasnu poruku da vaša organizacija brine o svojim klijentima i da u njima gleda žive ljude,ličnosti – a ne izvor prihoda.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08-05-2010 11:46 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Marketing -ij Dzemala 0 1,899 10-08-2010 07:26 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Advertising and Marketing -engleski Dzemala 0 3,952 16-05-2010 04:30 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Filmski marketing Vesnica 0 1,627 11-05-2010 06:02 PM
zadnja poruka: Vesnica
  marketing borisesad 0 906 25-03-2010 02:52 PM
zadnja poruka: borisesad
  Marketing turisticke agencije MARKETING PROGRAM RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU TARE mirkica 0 2,223 17-02-2010 04:21 AM
zadnja poruka: mirkica

Skoči na forum: