Karl Rodžers - humanistička teorija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Karl Rodžers - humanistička teorija
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com


UVOD

Karl Rodžers (Carl R. Rogers), poznati američki psiholog i psihoterapeut rođen je 1902. Godine u Ilinoisu blizu Chicaga. Tokom školovanja pokazao se kao izuzetno napredno dete, te je preskočio prvi razred. I kasnije, kao student, iako se na izvestan način distancirao od društva, bio je samostalan i samodisciplinovan. Počeo je da studira teologiju, ali se ubrzo zainteresovao za psihologiju i psihoterapiju, koju je i završio na Kolumbija univerzitetu, gde je 1931. godine i stekao doktorsku titulu.
Tema ovog rada jeste humanistička teorija Karla Rodžersa koju je on konstruisao tokom svoje prakse, a koja je bazirana na istinskoj dobroti čoveka koji dolazi u sukob sa standardima koje je postavilo njegovo socijalno okruženje.

Pomoći takvom čoveku, znači uputiti ga da dela u skladu sa sopstvenim „selfom“ i da ne teži postavljenim obrascima ako su oni u suprotnosti sa njegovim načelima. Značaj ovog psihologa jeste u tome što čoveka stavlja u centar pažnje, posmatra ga kao celovitu ličnost, koja se ne rukovodi nagonima ili instinktima. U radu će biti izložene osnovne postavke fenomenološke humanističke teorije Karla Rodžersa koje je on konstruisao u svojim mnogobrojnim radovima. Cilj rada je da na najjednostavniji način predstavi osnovne postulate ove teorije, tako da ona bude dostupna i profesionalcima kojima je potrebna u radu, ali i običnom čoveku koji ne razume uzroke sopstvenih problema.

SADRŽAJ

UVOD
1 Humanistička teorija Karla Rodžersa 4
Zaključak 8
LITERATURA 9


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:43 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Bihevioristička teorija značenja Dzemala 0 4,990 28-02-2011 11:37 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Jungova teorija licnosti Dzemala 0 3,819 14-06-2010 10:25 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Jungova teorija licnosti - psihologija Dzemala 0 3,812 14-06-2010 10:23 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: