Interna revizija -esej-hr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Interna revizija -esej-hr
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Menadžment suvremenog gospodarskog društva suočen je s potrebom donošenja poslovnih odluka u vezi s ostvarenjem poslovnih ciljeva.
Nadzor nad poslovanjem poduzeća pored sustava internih kontrola, ogleda se i u formi nadzora koji se naziva interna revizija. Njen naziv upućuje na zaključak da se radi o službi u poduzeću koja je formirana sa posebnim zadacima i obvezama.
Interna revizija je nezavisno, objektivno uvjeravanje i konzultantska aktivnost kreirana s ciljem da se doda vrijednost i unaprijedi poslovanje organizacije. Ona pomaže organizaciji da ostvari svoje ciljeve osiguravajući sustavan, discipliniran pristup ocjeni i poboljšanju efikasnosti upravljanja rizikom, kontrolama i procesima upravljanja.
Interna revizija se uspostavlja i realizira kroz odjeljenja (jedinice) interne revizije .

POJAM INTERNE REVIZIJE

Interna revizija (engl. internal auditing, njem. Innerbetriebliche rechnungsprüfung) je značajan dio cjelokupnog procesa revizije. Provode je organi onog poduzeća koje je objekt revizije i oni sami organiziraju i provode program interne revizije kao cjelovit test svih aspekata interne kontrole.

Najznačajniji poslovi interne revizije su ispitivanje organiziranosti, razvoj i poboljšanje djelotvornosti pojedinih poslovnih funkcija, ispitivanje načina donošenja poslovnih odluka, ispitivanje funkcioniranje informacijskog sustava i drugi poslovi kojima se ispituje i ocjenjuje poslovanje poduzeća. Zbog toga se interna revizija često naziva produženom rukom poslovodstva.

Interna revizija predstavlja naknadnu SUB kontrolu poslovnih transakcija uključujući kontrolu kontrole. Zakonom o preduzećima propisano je da se revizija računovodstvenih izvještaja obavlja sukladno zakonom i da poduzeće može ustanoviti internu reviziju. Sva pravna lica su obavezna sukladno Zakonu o reviziji računovodstvenih iskaza, da svake godine angažiraju revizora i izvrše reviziju računovodstvenih izvještaja.

Zakon o poduzećima, međutim, internu reviziju predviđa samo kao mogućnost, a ne i kao obvezu. Interna revizija predstavlja aktivnost u funkciji povećanja efikasnosti poslovanja. Čak i da nema te zakonske odredbe, menadžment bi mogao da je uvede bez ikakvih smetnji. Od tempa kojim se bude odvijala vlasnička transformacija poduzeća i uspostavljala odgovornost menadžmenta prema vlasnicima poduzeća za ostvarivanje postavljenih pitanja, će ovisiti obuhvatnost interne revizije. tj.. kad vlasnici budu vršili pritisak na menadžment da ostvari očekivane rezultate, uključujući i otkaze zbog neuspjeha, menadžment će biti prisiljen da traži rješenje koje će mu omogućiti da ostvari referentnije rezultate, a takvo rješenje je sigurno uvođenje interne revizije...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:35 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Investicioni fondovi - esej derrick 0 1,317 06-02-2014 10:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Izvori financiranja tekuće imovine - hr derrick 0 1,342 06-02-2014 10:29 PM
zadnja poruka: derrick
  Mjenice u platnom prometu RH - hr derrick 0 1,536 06-02-2014 03:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Financijsko poslovanje vorentima (varantima) - hr derrick 0 1,651 31-08-2013 05:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Revizija finansijskih izveštaja - seminarski Maja 0 2,608 02-08-2012 03:09 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: