Indonezija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,095
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Indonezija
UVOD

Znatna prirodna bogatstva i strategijski značaj Indo¬nezije oduvek su privlačili strane osvajače, što je učinilo da gotovo celokupna istorija Indonezije bude ispunjena borbom za očuvanje nezavisnosti. Teritorija današnje In¬donezije samo je dva puta u prošlosti bila politički ujedinjena, i to od VII do XII veka, kada je dinastija Srividaja sa Sumatre uspela da proširi svoju vlast nad većim delom indonezijskog arhipelaga, i u doba dinastije Modapahid sa Jave, koja je u periodu od XII do prve polovine XIV veka vladala najjačom državom u ovom regionu. Ova država je, osim Indonezije, obuhvatala Malaju i Filipine. Prodor indijskih muslimana u XV veku, koji su obrazovali više malih država na Borneu, Javi i Moluckim ostrvima, i činjenica što su lokalni vladari prihvatili islam, doprineli su propasti države Modapahid. Plemenske starešine i kneževi su među sobom podelili vlast i na taj način je stvoren veliki broj slabih državica. Ovako razjedinjenu Indoneziju zatekao je početak evropske kolonizacije.

Početkom XVI veka započela je kolonizacija arhipe¬laga. Godine 1511. osamnaest portugalskih brodova sa više od 1.000 članova posade osvojili su lukus Malaku, a kasnije Molucka, Malosundska ostrva i Južni Celebes. Međutim, interesovanje za Indoneziju postojalo je i kod Holanđana. Njihovo veće angažovanje u Jugoistočnoj Aziji počinje u XVII veku, posle naglog slabljenja portugalske moći. Godine 1602. osnovana je Holandsko-istočnoindijska kompanija, koja postaje pionir u stvaranju holandskog kolonijalnog carstva. U stvari, to su bile udružene kompanije šest holandskih gradova koje je stitila holandska vojska.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Indonezija 4
1.1 Položaj 4
1.2 Reljef 5
1.3 Klima 6
1.4 Vode 8
1.5 Živi svet 8
1.6 Demografske karakteristike 9
1.6.1 Gustina naseljenosti 9
1.6.2 Prirodni priraštaj 9
1.6.3 Rasna struktura 10
1.6.4 Jezici 10
1.6.5 Vera 10
1.7 Uređenje 11
1.8 Privreda 12
1.9 Veći gradovi 14
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 17


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: