Funkcije menadzmenta - diplomski - ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Funkcije menadzmenta - diplomski - ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Menadžment je izvršna funkcija upravljanja koja se provodi kroz planiranje, organiziranje, poticanje (vođenje), upravljanje ljudskim potencijalima i kontrolu. Svaka od navedenih funkcija ima vlastitu važnost za postizanje konkretnih ciljeva poduzeća jer veličina poslovne jedinice, kao i vrsta aktivnosti ne umanjuju potrebu za provođenjem svih funkcija menadžmenta.
Počevši od najosnovnije, funkcije planiranja koja obuhvaća utvrđivanje onoga što se želi odnosno mora napraviti i načina kako to najbolje napraviti. Znati što se zapravo želi u budućnosti izuzetno je važno, a uspješnog posla nema bez vizije razvoja, ali i realnog sagledavanja potrebnih aktivnosti za ostvarivanje postavljenih ciljeva.
Planiranje služi kao poveznica odnosno odskočna daska za uvid u sljedeću menadžersku funkciju – organiziranje. Da bi se planirani ciljevi ostvarili, potrebno je odrediti uloge ljudima koji rade zajedno što je ujedno i zadatak funkcije organiziranja. Funkcijom organiziranja utvrđuju se sve potrebne aktivnosti koje treba učiniti kako bi se uspostavilo nesmetano obavljanje poslova i postizanje postavljenih ciljeva. . .


OSNOVE ORGANIZIRANJA

Organiziranje je funkcija menadžmenta koja slijedi nakon planiranja, a tiče se određivanja uloga koje trebaju obavljati pojedinci u organizaciji. Pojam organizacijske uloge znači da ono što ljudi rade ima točno utvrđenu svrhu i cilj, znaju kako se njihov rad uklapa u rad skupine, te imaju potrebne ovlasti, informacije i opremu da izvrše zadatak. U tom smislu zaposlenici će unutar određene organizacije najučinkovitije raditi zajedno u timskom radu ako su dobro upoznati sa ulogama koje su im dodijeljene sukladno njihovim vještinama i sposobnostima. Sukladno tome organiziranje predstavlja oblikovanje i održavanje navedenih uloga koje da bi egzistirale i bile ljudima lakše shvatljive moraju sadržavati: provjerive ciljeve, jasnu predodžbu glavnih dužnosti ili aktivnosti i dogovoreno područje slobode odlučivanja ili ovlasti.
Dotičući se toga organiziranje se može podijeliti u šest osnovnih koraka:
a) utvrđivanje ciljeva,
b) formuliranje pomoćnih ciljeva, politika, planova,
c) ustanovljavanje i klasificiranje potrebnih aktivnosti,
d) grupiranje aktivnosti nužnih za postizanje ciljeva,
e) grupiranje svake grupe aktivnosti pojedinom menadžeru zajedno sa ovlastima nužnim za njihovo nadgledanje,
f) osiguranje koordinacije u organizacijskoj strukturi i to vodoravne i okomite. . .PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:02 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Unapređenje prodaje primenom procedura sistema menadžmenta kvalitetom derrick 0 1,718 04-08-2013 12:42 AM
zadnja poruka: derrick
  Principi rada i performanse GPS-a - diplomski - ij derrick 0 1,793 24-07-2013 12:43 AM
zadnja poruka: derrick
  Procedure izvođenja strategijskog top menadžmenta na primeru preduzeća - diplomski derrick 0 2,149 23-07-2013 10:58 PM
zadnja poruka: derrick
  Planiranje razvoja funkcije marketinga u privrednim društvima - diplomski VS1 0 1,245 17-06-2013 05:31 PM
zadnja poruka: VS1
  Budžet i njegove funkcije u zemljama u tranziciji - ij VS1 0 1,243 17-06-2013 02:11 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: