Elektronsko bankarstvo - menadžment informacioni sistemi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Elektronsko bankarstvo - menadžment informacioni sistemi
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Elektronsko poslovanje ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije i Ekonomike.

Informaciono društvo, globalna ekonomija, otvorena tržišta, novi korisnici bankarskih usluga kao i potpuno novi uslovi i način poslovanja, nesumnjivo su doveli do nove uloge i u skladu sa tim potpuno novog, modernijeg koncepta bankarskog poslovanja. Ovaj, moderni koncept bankarstva zahteva primenu novih tehnologija, kao i novi pristup korisnicima usluga.
Nova revolucija u oblasti tehnologizacije bankarstva na malo, bazirana je na ideji da se za automatizaciju transakcija u bankarstvu na malo ne formira nova infrastruktura, već da se iskoristi postojeća infrastruktura javnih računarskih mreža, pre svega Interneta. Internet spada u javne, tj. otvorene mreže, kojima svako ima neograničen pristup.
U svetu se već jako dugo putem računara nude sve bankarske usluge počev od : otvaranja računa, plaćanja računa, podnošenje zahteva za kredit i drugo. Nekada je Srbija bila u velikom zaostatku za ovakvim načinom poslovanja, ali danas to više nije slučaj. Usled postojanja velikog broja banaka u Srbiji, kvalitet elektronskog bankarstva koji neka od banka pruža, je jedan od uslova koji odlučuje kojoj će banci klijent ukazati poverenje, a samim tim može se tretirati kao jedan od faktora bankarskog liderstva. Razlozi zbog kojih su banke započele razvoj sistema za elektronsko poslovanje su brojni i o njima ću govoriti u prvom delu svog rada. U drugom delu radu govoriću o računarskim sistemima neophodnim za obavljanje elektronskog bankarstva. Treći deo rada obuhvata elektronski novac, četvrti rizike koji postoje u elektronskom bankarstvu , dok sam u petom delu rada obradila zaštitu podataka u elektronskom bankarstvu.

ELEKTRONSKO BANKARSTVO

Sve veći značaj informacionih i komunikacionih tehnologija doveo je do uvođenja novih kanala distribucije bankarskih usluga, odnosno elektronskog bankarstva i Internet bankarstva kao njegovog osnovnog oblika. Razvoj informacionih tehnologija je omogućio transformaciju klasičnog bankarstva, koje se ogleda u prenošenju informacija u realnom vremenu i obradi podataka. Informacione tehnologije omogućavaju smanjenje troškova obrade podataka i komunikacije, što utiče na smanjenje cene usluga krajnjim korisnicima. Pored navedenog, informacione tehnologije omogućavaju nastanak virtuelnih banaka (koje nemaju fizičkih filijala i kod kojih su potrebe za brojem zaposlenih minimalne) i sve veće korišćenje elektronskog novca, što na kraju otvara mogućnost za stvaranje nebankarskih institucija, koje će isto nuditi bankarske usluge. Osnovni efekat razvoja informacione tehnologije jeste povećanje konkurencije na finansijskom tržištu, iz razloga što je olakšan pristup informacijama, koje nude davaoci korisnicima usluga. Opredeljenje banke za upuštanje u elektronsko bankarstvo je uslovljeno i nastojanjem banaka da zadrže postojeće, kao i da pridobiju nove klijente.
Nije zanemarljiv podatak da cena usluga elektronskog bankarstva iznosi samo oko 30% troškova tradicionalnih bankarskih usluga koje su prisutne u tradicionalnom poslovanju. Kao eksterni faktor uvođenja elektronskog bankarstva su svakako i sve izraženiji zahtevi klijenata za jeftinijim uslugama, jednostavnijim dolaskom do usluga i sve veće znanje klijenata o informacionoj tehnologiji i mogućnostima koje ona pruža u pojednostavljanju obavljanja redovnih aktivnosti i uštede vremena...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:58 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Elektronsko bankarstvo 7 Dzemala 0 1,825 07-08-2011 10:02 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Seminarski rad - Elektronsko poslovanje turističkih kompanija erik_bananamen 0 1,858 14-05-2011 01:28 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Urbani sistemi zapadne Europe - hr Dzemala 0 1,494 10-02-2011 04:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Sistemi sticanja svojine Dzemala 0 2,720 09-02-2011 09:10 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Pravni instituti,pravne grane i pravni sistemi Dzemala 0 3,415 03-02-2011 07:49 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: