Dr Kolin Kembel & Tomas Kembel II - Moć ishrane

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,343
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Dr Kolin Kembel & Tomas Kembel II - Moć ishrane
Glad javnosti prema informacijama o ishrani nikad ne prestaje da me zapanjuje, čak i nakon celokupnog radnog veka posvećenog vršenju eksperimentalnih istraživanja veze ishrane i zdravlja. Knjige o ishrani su prolazni bestseleri. Skoro svaki popularni časopis pruža informacije o ishrani, novine redovno iznose članke, a TV stanice i radio programi neprekidno raspravljaju o ishrani i zdravlju. Imajući u vidu lavinu informacija, da li ste uvereni da znate šta treba činiti kako biste poboljšali zdravlje?

Da li treba kupovati hranu koja je označena kao organska kako bi se izbeglo izlaganje pesticidima? Da li su sredinske hemikalije prvenstveni uzrok raka? Ili je možda vaće zdravlje unapred određeno genima koje ste nasledili kada ste se rodili? Da li ugljeni hidrati zaista goje? Da li treba brinuti o ukupnoj količini masti koju jedete, ili samo o zasićenim i trans oblicima masnih kiselina? Koje vitamine, ako uopšte, treba uzimati? Da li kupujete hranu koja je obogaćena dodatnim vlaknima? Da li treba jesti ribu, i, ako treba, koliko često? Da li će korišćenje namirnica od soje sprećiti oboljenje srca? Pretpostavljam da niste sasvim sigurni u pogledu odgovora na ova pitanja. Ako je tako, onda niste jedini. Iako postoji obilje mišljenja i informacija, samo mali broj ljudi zaista zna šta treba činiti kako bi se zdravlje poboljšalo.

To nije zbog toga što istraživanja nisu vršena. Jesu. Znamo izuzetno puno o vezama između ishrane i zdravlja. Međutim, prava nauka je zatrpana gomilom nebitnih ili čak štetnih informacija - lošom naukom, pomodnim dijetama i propagandom industrije hrane. Ja želim to da promenim. Želim da vam pružim novi okvir za razumevanje veze ishrane i zdravlja, okvir koji odstranjuje zabunu, sprečava i leči bolesti i omogućava vam da živite ispunjenijim životom.

Bio sam u “sistemu” skoro pedeset godina, na najvišim nivoima, osmišljavajući i vodeći velike istraživačke projekte, odlučujući koja će istraživanja biti finansirana, i skupljajući velike količine naučnih istraživanja u nacionalne ekspertske izveštaje.


Prilog(a)
.pdf  moc_ishrane.pdf (Veličina: 2.83 Mb / Preuzimanja: 3655)


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:50 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Dr Kristin Nolfi - Lečenje raka sirovom hranom VS1 0 3,223 11-06-2012 10:44 PM
zadnja poruka: VS1
  Dr Robert Elez - Smrt iz tanjira VS1 0 2,865 11-06-2012 10:37 PM
zadnja poruka: VS1
  Dr Agata Tres - Otrov sa velikim K VS1 0 2,396 11-06-2012 10:36 PM
zadnja poruka: VS1
  Dr Voren Piters - Mistična medicina VS1 0 2,239 11-06-2012 10:35 PM
zadnja poruka: VS1
  Dr Lorin Dej - Kako sam pobedila rak VS1 0 2,782 11-06-2012 10:33 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: