Autodizalice - pretovarna sredstva

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Autodizalice - pretovarna sredstva
Potreba čestog pomjeranja dizalica sa gradilišta na gradilište kao i promjena lokacije dizanja na samome gradilištu ili drugom mjestu utovara, te potreba da se određeni teret nakon utovara i prevoza istovari, uslovila je razvoj autodizalica, koje se pored ostalih prednosti odlikuju vrlo velikom i efikasnom mobilnošću. Postavljene su na nešto modificiranim šasijama teretnih vozila sa pneumaticima. Broj osovina kreće se od 3 pa do 8 osovina, zavisno od veličine autodizalice. Kod mnogih autodizalica pneumatici su podešeni da mogu zauzimati položaj prema različitim položajima krivima na putu.
Usljed skoro redovne različite opterećenosti pneumatika pri podizanju tereta, što dovodi do smanjene stabilnosti dizalice, na dizalice se obavezno ugrađuju po dva para teleskopskih nosača ili stabilizacionih stopova, koje se po dovođenju autodizalice na mjesto utovara, preko hidrauličnih cilindara izvlače, oslanjaju se na tlo, i tako preuzimaju teret umjesto pneumatika čineći tako dizalicu mnogo stabilnijom.
Logično je, da što je veća visina dizanja i poluprečnik djelovanja, to je i manja masa tereta koju dizalica može podizati.
Brzina kretanja autodizalica pri promjeni mjesta rada zavisi od kvaliteta puta, a iznosi od 60 do 80 km/h. Terenske autodizalice mogu savladati uspon i do 50%, a normalne dizalice do 37%.
Pogone ih dizel motori koji su povezani sa hidrauličnim pumpama od kojih putem cijevovoda i crijeva struji ulje pod pritiskom od svih radnih skolpova koji su u funkciji podizanja tereta odnosno djelovanja autodizalica.
Najveću visinu podizanja donedavno su postizale autodizalice BONE-K 10 000, dižući teret od 70 t na 203 m. Imaju kontrateg od 300 t. Teleskopske strijele snadbijevena su sa hidrauličnim cilindrima dvojnog dejstva, i automatskim uređajima za sinhronizaciju teleskopskog izvlačenja strijele. Na strijelu se, kao dodatak, postavlje rešetkasti dio konstrukcije, kojom se povećava visina dizanja i radijus dometa strijele. Savremene konstrukcije autodizalica opremljene su uređajima za automatsku kontrolu opterećenja sa vizuelnom i zvučnom signalizacijom, uređajima za fino podešavanje brzine dizanja i pomjeranja tereta.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:35 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Saobraćajna sredstva drumskog saobraćaja derrick 0 3,965 04-06-2013 11:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Saobraćajna sredstva vazdušnog saobraćaja derrick 0 4,311 04-06-2013 11:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Saobraćajna transportna sredstva Dzemala 0 3,000 01-03-2011 12:21 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Sredstva poslovanja preduzeca Vesnica 0 3,528 12-05-2010 09:59 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Sredstva obezbeđenja izvršenja dužnikove obaveze Vesnica 0 2,893 10-05-2010 11:04 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: