Aristokratija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Aristokratija
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: [email protected]UVOD


Danas se kod nas ne upotrebljava termin enciklopedija prava, već uvod u pravo i uvod u pravne nauke. Enciklopedija prava se ne upotrebljava, verovatno zato što to nisu znanja enciklopedijskog ka¬raktera, već udžbenici sadrže uvodna, osnovna i opšta znanja o državi i pravu kao povezanoj i kompaktnoj celini. Danas su u opticaju dva termina, uvod u pravo i uvod u pravne nauke. Prvi više, drugi manje.

Uvod u pravo je jedna od pravnih disciplina, pa prema tome i njen je predmet država i pravo. Ali, razlika je u samom predmetu, da li se izučava samo određeni deo ili država i pravo u celini. Za razliku od mnogih pravnih disciplina u uvodu u pravu izučavaju se država i pravo u celini. Daju se opšti pojmovi i veze u oblasti države i prava. Objašnjavaju se najvažniji i opšti problemi. Međutim, ovakav karakter predmeta imaju i neke druge pravne discipline, kao teorija države i prava. Prema tome, mora se ukazati i na razliku između ovih dveju disciplina. Uvod u pravo, za razliku od drugih pravnih disciplina koje imaju za predmet državu i pravo u celini, uopšte, obuhvata samo najvažnije, osnovne probleme i izlaže ih na lakši način, početnički i uvodno, bez mnogo teorijskih produbljavanja i konfrontacije mišljenja. Potrebno je što lakše uvesti studenta u osnovne probleme države i prava, ali ne zanemariti teorijski značaj i veličinu, omogućiti mu da sagleda osnovne probleme, njihovo rešavanje, uvesti ga u prostranu oblast države i prava i omogućiti mu dalje izučavanje i studiranje mnogobrojnijih fenomena u raznovrsnim pravnim i vanpravnim dis¬ciplinama.

Prema tome, uvod u pravo ima opšti karakter, ali se u tome razlikuje od drugih opštih nauka, teorije države i prava, filozofije prava itd. Uvod u pravo ne ulazi u duboka teorijska proučavanja, konfron¬taciju mnogobrojnih teorija i kritičku analizu. Na ovaj način daje se osnova za dalja i dublja studiranja, kako u konkretnim, pozitivnoprav¬nim i istorijskopravnim, tako i opšteteorijskim pravnim naukama. Me¬đutim, takva znanja omogućuju i povezivanje sa drugim vanpravnim naukama, sa sociološkim, ekonomskim i filozofskim disciplinama koje se takođe bave izučavanjem države i prava. Prema tome, uvod u pravo je ne samo opšta već i uvodna disciplina.


S A D R Ž A J


UVOD
1 Aristokratija 3
1.1 Aristokratija kroz istoriju 4
1.2 Pojam i karakteristike aristokratije 8
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:21 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: