Analiza postojeće stukture preduzeća Sloga Trstenik

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza postojeće stukture preduzeća Sloga Trstenik
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Reč "organizacija" upotrebljava se u nauci i svakodnevnom životu sa nizom značenja. Ona znači ili proces organizovnja, uređivanja skupa neposredno datih elemenata sanjihovim međusobnim vezama i odnosom prema okruženju, ili celinu sastavljenu od neposredno datih elemenata, koji funkcionišu u skladu sa zadatim ciljem.
Organizacija rada kao deo nauke trebalo bi da predstavlja, analogno značenju organizacije, skup saznanja o organizacijama kao delovima materijalne stvarnosti, ali ona nije samo to. Da bi imala status nauke ili naučne discipline, skup saznanja koji je sačinjava trebalo bi da je jedinstven i konzistentan, ali na sadašnjem stupnju sopstvenog razvoja postoje razmimoilaženja u shvatanjima organizacije rada kao između različitih filozofsko - naučnih orjentacija, tako i među pojedincima u okviru istih naučnih pravaca. Na nivou zdravorazumskog mišljenja termin "organizacija" upotrebljava se sa značenjem uvođenja reda u neki sistem, bilo da se radi o opisu stanja (npr. organizacija javnih manifestacija, organizacija naučnih skupova, organizacija sportskih takmičenja) ili o procesu organizovanja (organizacija rada, koja u ovom kontekstu znači praktičnu primenu naučnih saznanja organizacije rada kao naučne discipline). U oba slučaja u reči "organizacija" implicitno je prisutno uvođenje određene strukture i redosleda zbivanja u posmatrani sistem, sa ciljem da taj sistem na zadovoljavajući način funckioniše (kriterijumi zadovoljavajućeg načina funkcionisanja utvrđuju se pre početka rada posmatranog sistema).
Drugo značenj e termina "organizacija rada" kao skupa saznanja odnosi se na veštinu upravljanja. i kod ovog značenja postoji saglasnost između naučnog zdravorazumskog definisanja sadržaja, a pod tim se podrazumeva na jednoj strani, posedovanje ili neposedovanje organizacionih sposobnosti kod osoba za koje se procenjuje mogu li se baviti organizacionim poslovima, i na drugoj znanj e o naučnim činjenicama, zakonima i teorijama organizacije rada, kao naučne oblasti. Dok su klasične škole teorije organizacije i upravljanja posmatrale i izučavale radnika i njegov rad, povezivanje radnih mesta i druge komponente organizacije kao izolovane objekte i probleme, sistemski teoretičari su u ovom području počeli da izučavaju organizaciju kao celinu, sa njenim struktunama i interakcijama svih elemenata koji su u nju ugrađeni. Poseban aspekt posmatranja se odnosio na organizaciju kao otvoreni sistem, pošto je u stvarnosti svaka organizacija povezana sa drugim organizacijama, menja svoje strukture i ljude koji su njeni osnovni konstitutivni elementi.

Izučavanje organizacija, kao otvorenih sistema, dalo je važan doprinops organizacionoj teoriji, jer je povezivalo funkcionisanje organizacije sa uticajem okoline, kao i sa promenama u okolini koje pokreću ishodi organizacionog delovanja.
Nasuprot klasičnom pristupu koji je prožet orijentacijom na funkciju, proizvod na trajnoj osnovi, savremene dinamičke prilike u industriji karakterišu brojni jednokratni poduhvati multidisciplinarni po prirodi sadržaja. Sistematski pristup, odnosno moderna teorija organizacije, iznedrila je model projektnog menaddžmenta kao odgovor na takav izazov.
Poduhvati kao što su: razvoj novog proizvoda, uvođenje nove tehnologije, nov pogon, reorganizacija preduzeća, deo su svakodnevice preduzeća. Neki od poduhvata se odvijaju simultano, neki se smenjuju sa dužim ili kraćim pauzama, ali nijedan se ne ponavlja sa istim sadržajem, niti je kontinuiran. Samim tim, ne spada u delokrug nijedne od postojećih organizacionih jedinica. Šta više, neki zadiru u brojne organizacione jedinice međusobno organizaciono nepovezane na prikladan način, a to još više otežava efektivnu i efikasnu realizaciju.

Industrijski menadžment

Sadržaj ovog projekta je analiza postojeće organizacione strukture preduzeća "Sloga" i predlog nove organizacione strukture.
Cilj predloga je premošćavanje uočenih slabosti i uspostavljanje fleksibilnije koncepcije preduzeća kombinovanjem predložene podele na oraganizacione jedinice i projeknog menadžmenta u okviru organizacionih jedinica.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05-05-2010 08:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 1,605 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,008 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Swot analiza kao alat generisanja strategije preduzeća Maja 0 1,512 02-02-2012 01:19 PM
zadnja poruka: Maja
  Studija slučaja fabrike “Sloga” a.d. Vesnica 0 1,251 13-05-2010 02:15 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Performanse preduzeca Vesnica 0 3,547 13-05-2010 01:52 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: