Aktivan životni stil iz ugla velnesa

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Aktivan životni stil iz ugla velnesa
UVOD

Wellness je pre svega način života, kroz izbore koje pravimo i odluke koje donosimo ka unapredjenju sopstvenog života, kako bismo dostigli balans tela, uma i duha. Postizanje takvog blagostanja pravi je izazov u današnjem vremenu ispunjenom stresom i gotovo stalnim manjkom vremena. I ma koliko se relaksacija i dostizanje osećanja blaženstva čine luksuzom, za praktikovanje zdravih navika nisu potrebna velika finansijska sredstva, jer wellness je svuda oko nas. Wellness je kvalitetan i pametan izbor hrane u supermarketu, wellness je i jutrnja šetnja, duhovno uzdizanje, druženje, praktikovanje fizičke aktivnosti, kao i još mnogo toga što doprinosti da se osećamo dobro i relaksirano, a da to ne narušava naše zdravlje, već doprinosi stanju balansa tela, uma i duha. U poslednjih dvadesetak godina, broj korisnika wellness usluga se konstantno povećava o čemu svedoči sve veći broj spa centra različitog tipa.

Termin wellness, danas ima široku primenu i značenje, ali pre svega, podrazmeva način života kroz zdrave izbore i odluke koje osoba pravi u pravcu postizanja blagostanja i balansa izmedju tela, uma i duha. Spa i wellness centri mogu biti smešteni u netaknutim prirodnim okruženjima, rizortovima, destinacijama poznatim po odredjenoj prirodnoj karakteristici, banjama, gradskim spa hotelima, kruzerima, ali i kao deo ponude fitnes ili centara lepote. Najbrojniji korisnici wellness usluga su prema statistici osobe izmedju trideset i pedeset godina, ali ne treba zanemariti ni sve veći broj mladih osoba, porodica, parova i korporativnih korisnika. Motivi korisnika su brojni, ali pre svega, osnovni razlog zbog kojeg korisnici odlaze u wellness centre jeste da bi se relaksirali i oslobodili stresa. Profili korisnika su takodje raznovrsni, ali statistički gledano to su osobe koje su bolje platežne moći, pate od hroničnog manjka vremena i pod konstantnim su strsom i priskom obaveza.

Sadržaj

UVOD 3
1.1 Cilj i metod rada 3
2 Savremene definicije pojma wellness 4
2.1 Wellness kao aktivan životni stil 6
2.2 Wellness i fitness 7
2.3 Evolucija SPA termina 9
2.4 Fitnes i sport 12
2.5 Korišćenje slobodnog vremena 12
3 Korisnici wellnessa 13
ZAKLJUČNA RAZMATRANJA 14
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:55 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Odliv mozgova iz Srbije derrick 0 2,586 07-08-2013 10:35 PM
zadnja poruka: derrick
  Vaterpolo - Projektni rad iz NT210 – Poslovna etika i komunikacija derrick 0 2,227 03-06-2013 03:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Ekstrakcija šećera iz rezanaca repe difuzijom derrick 0 2,321 08-02-2013 12:27 PM
zadnja poruka: derrick
  Novinarski stil - informativno analitički žanr derrick 0 2,224 08-02-2013 11:54 AM
zadnja poruka: derrick
  Životni model u socijalnom radu derrick 0 1,691 07-02-2013 08:29 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: