Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Adolf Hitler - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Istorija (/Forum-istorija)
+---- Tema: Adolf Hitler (/Thread-adolf-hitler)


Adolf Hitler - Dzemala - 10-08-2010 07:13 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Сваки пут када умре неки диктатор или када се догоди неко зверство, или када у спољни свет допру детаљи оних који су живели у овом или оном режиму, неизбежно се отме крик да то не сме више никада да се понови. Остаје, међутим, непријатна чињеница да се то зло заиста непрестано понавља с једног континента на други. Иако живимо у XXI веку и данас свету многи пате у рукама појединаца чија психопатска природа или идеолошке стратсти захтевају потчињавање или поништавање оних којима владају. Мотиви који покрећу диктаторе никада не умиру; тужно је што исто то не може да се каже за њихове жртве.
С обзиром на размере холокауста и његову свирепост као и на филмске снимке које су направили амерички и британски војници приликом ослобађања логора смрти, Хитлерова владавина терора може се сматрати једном од најстрашнијих па није ретко да се она повезује и поистовећује с речју зло. Хитлеров утицај је био мање идеолошки а више расистички.
У свом систематском приступу убијању милиона мушкараца, жена и деце, која је вршила цивилизована нација, та владавина била је једна од најстрашнијих у историји. Како је цела једна нација могла дозволити да се њоме влада на такав начин? Како је могло да се деси да нико не зна шта се дешава пред сопственим вратима? Да ли је Немачку насељавало више милиона малих Хитлера – мушкараца, жена који су свако на свој начин, неговали исту мржњу као и њихов фирер? Жестока расправа о томе већ дуго се води и сигурно ће се наставити у будућности.
Адолф Хитлер је уздрмао историјску сцену 20. века због чега га многи сматрају односно због чега носи назив господар рата 20. века. Адолф Хитлер био је диктатор и бриљантни говорник, који је проширио нацистичку идеологију по целој Немачкој.
Адолф Хитлер је покушао да наметне своју визију света засновану на расној неједнакости. Његова владавина представља један од најмрачнијих периода светске историје.
Све горе наведено, јесте разлог одабира обраде једне овакве теме заправо једна овакве историјске личности.
У наставку рада говориће се о најбитнијим детаљима живота и владавине Адолфа Хитлера.
Рад садржи следеће тезе:
- детињство Адолфа Хитлера,
- политичка каријера,
- нацистички режим,
- други светски рат (Хитлерови пријатељи, пораз и смрт)...

С А Д Р Ж А Ј:

УВОД 3
1 Адолф Хилтер 4
1.1 Детињство 4
1.2 Политичка каријера 6
1.3 Нацистички режим 8
1.4 Други светски рат 9
1.4.1 Хитлерови пријатељи и ратници 12
1.4.2 Пораз и смрт 13
ЗАКЉУЧАК 16
ЛИТЕРАТУРА 17