Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Organizovanja i vođenja proizvodnje u proizvodnoj radionici posteljnog rublja „Labud“ - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Maturski radovi (/Forum-maturski-radovi)
+--- Tema: Organizovanja i vođenja proizvodnje u proizvodnoj radionici posteljnog rublja „Labud“ (/Thread-organizovanja-i-vo%C4%91enja-proizvodnje-u-proizvodnoj-radionici-posteljnog-rublja-%E2%80%9Elabud%E2%80%9C)

Organizovanja i vođenja proizvodnje u proizvodnoj radionici posteljnog rublja „Labud“ - Vesnica - 13-05-2010 12:27 PM

Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Na osnovu svojih stručnih kvalifikacija i procenjenih potreba Vranja za proizvodima posteljnog rublja (jorgana i drugih prekrivača, jastuka i posteljina), kao nezaposleni radnik, odlučio sam da profesionalno ostvarim taj posao. Saglasno tome samostalno sam pripremio ovaj svoj biznis plan i za buduću proizvodnu radionicu odabrao naziv „Labud“

Prihvatanje biznis plana

Polazeći od rezultata ovog biznis plana, uverio sam se da u materijalnom smislu predviđenu proizvodnu radionicu „Labud“ mogu opremiti i da taj biznis može biti isplativ, pa povodom toga donosim sledeće:

1. Prihvatam ovaj biznis plan, jer je praktično izvodljiv i ekonomski prihvatljiv.
2. Biznis plan će koristiti za registraciju proizvodne radionice „Labud“ i njeno dalje organizovanje i vođenje
3. U cilju zatvaranja finansiske konstrukcije od Fonda tržišta rada ću uzeti kredit od 20.000 EUR sa rokom vraćanja od 5 godina.

POSLOVNE KARAKTERISTIKE SAMOSTALNOG PREDUZETNIKA

Lične karakteristike samostalnog preduzetnika

Ja xxxxxx zzzzzz, diplomirani ekonomista iz Vranja, Opština Vranje, nakon završetka srednje škole radio sam oko dve godine u preduzeću „Labud-tex“ d.o.o Panevlje, koje se bavi proizvodnjom posteljnog rublja. Međutim, kao tehnološki višak, početkom 2006.godine sam prebačen na evidenciju nezaposlenih lica. Upravo taj rad mi je omogućio da uočim potrebu i mogućnost otvaranja sopstvene firme za proizvodnju postelnog rublja (jorgana i drugih prekrivača, jastuka i posteljina).

Raspoloživa materijalna osnova za biznis

U funkciji oblasti u kojoj nameravam da se bavim malim biznisom ističem da raspolažem određenom imovinom koju bih stavio u taj biznis (tabela)