Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Odabrani menadzment -Uslužni menadžment - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Društvene nauke (/Forum-dru%C5%A1tvene-nauke)
+---- Forum: Menadžment (/Forum-menad%C5%BEment)
+---- Tema: Odabrani menadzment -Uslužni menadžment (/Thread-odabrani-menadzment-uslu%C5%BEni-menad%C5%BEment)


Odabrani menadzment -Uslužni menadžment - Dzemala - 17-04-2011 04:18 AM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


PRINCIPI USLUŽNOG MENADŽMENTA

U uslugama, troškovi i prihodi su nerazdvojivi. Isti resursi, aktivnosti i procesi, donose i troškove i prihode – i profit.


U ovom poglavlju će se raspravljati o prirodi strategijskog pristupa uslužnom menadžmentu, kojim upravljaju karakteristike usluga i priroda uslužne konkurencije, bazirno na važnosti potrošački opaženog kvaliteta usluge. Ovo uključuje diskusiju o zamkama za strateško upavljanje uslužnim organizacijama, kao i razvoj uslužno orijentisanog pogleda na poslovnu logiku i profit. Naglašena je i važnost uslužno orijentisanog pristupa za strategiju i upravljanje. Konačno, definiše se uslužni menadžment kao menadžment filozofija, i raspravlja se o principima ovog pristupa. Posle čitanja ovog poglavlja, čitalac treba da razume zamke tradicionalnog upravljačkog pristupa u kontekstu usluga i da zna kako da primeni filozofiju uslužnog menadžmenta.

Neke tradicionalne strateške lekcije iz proizvodnje


Za proizvođača dobara, konvencionalno menadžersko razmišljanje generalno uključuje tri pravila palca koja treba pratiti, kako bi se ojalala konkurentska pozicija firme:

1. smanjenje proizvodnih i administrativnih troškova, kako bi se smanjili troškovi po jedinici proizvoda
2. povećanje budžeta za tradicionalne marketing napore kao što je advertajzing, prodaja i prodasjne promocije, kako bi tržište kupili ponuđene proizvode
3. napori za razvoj proizvoda....

54 str