Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Neformalna definicija algoritma
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, maturalni, seminarski, diplomski i master radovi iz matematike i informatike.


U matematici, računarstvu, lingvistici i srodnim disciplinama, algoritam je konačan sled dobro definisanih naredbi za ostvarenje zadatka, koji će za dato početno stanje dati rezultat u konačnom definisanom stanju

Koncept algoritma je potekao kao sredstvo zapisivanja postupaka za rešavanje matematičkih problema, poput pronalaženja zajedničkog delitelja dva broja ili množenja dva broja. Koncept je formalizovan 1936. u vidu Turingove mašine Alana Turinga i lambda računa Alonza Churcha, koji su jedan za drugim postavili temelje računarstva.
Metod rada

Metod ovog seminarskog rada je raznolik, u vecem delu rada preovladava opisno prikazivanje i objašnjavanje svih elemenata seminarskog rada. Primeri su deo ovog seminarskog rada jer se opisnim prikazivanjem i objašnjavanjem nece sve reci, pa se primeri koriste kao prikaz i opis teme ovog seminarskog rada.

Zbog velike popularnosti problematike ovog seminarskog rada literature ima na pretek, i u ovom seminarskom radu je korištena raznorazna literatura, pomocu koje možemo videti kako neki drugi ljudi vide ovu problematiku, na koji nacin mogu da postignu najbolje rezultate i veliku uspešnost u ovoj problematici. Takode iz literature možemo da vidimo i razne primere, pomocu kojih dolazimo do sopstvenih zakljucaka ili pak koristimo te primere da bi nešto dokazali ili nešto prikazali. Takode iz literature možemo da izvucemo i da prikažemo negativne elemente ove problematike, kako ne treba raditi, cega se treba cuvati i sl.

Algoritam

Kratak istorijat algoritma

Reč "algoritam" dolazi od latinskog prevoda imena arapskog matematičara Muhammad al‑Khwarizmija, koji se bavio trigonometrijom, astronomijom, geografijom, kartografijom, a smatra se ocem algebre jer je definisao osnovna pravila rešavanja linearnih i kvadratnih jednačina. Njegovi radovi su osnova razvoja mnogih matematičkih i prirodnih disciplina, među njima i računarstva..
Prvi zapis algoritma prilagođen računaru pripada Adi Byron iz 1842 (pa se zbog ovoga smatra prvom programerkom), a računao je Bernoullijeve brojeve. Računar za koje je napisan bio je analitička mašina, koju je zamislio, ali nikad u potpunosti sproveo u delo, Englez Charles Babbage. Analitička mašina je trebala biti prvi programabilni računar, sastavljeno u potpunosti od mehaničkih delova. Mehanički delovi i fizička glomaznost su glavni razlozi zašto nikad nije završen.
Referentni URL