Neformalna definicija algoritma

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,343
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Neformalna definicija algoritma
Maturski, maturalni, seminarski, diplomski i master radovi iz matematike i informatike.


U matematici, računarstvu, lingvistici i srodnim disciplinama, algoritam je konačan sled dobro definisanih naredbi za ostvarenje zadatka, koji će za dato početno stanje dati rezultat u konačnom definisanom stanju

Koncept algoritma je potekao kao sredstvo zapisivanja postupaka za rešavanje matematičkih problema, poput pronalaženja zajedničkog delitelja dva broja ili množenja dva broja. Koncept je formalizovan 1936. u vidu Turingove mašine Alana Turinga i lambda računa Alonza Churcha, koji su jedan za drugim postavili temelje računarstva.
Metod rada

Metod ovog seminarskog rada je raznolik, u vecem delu rada preovladava opisno prikazivanje i objašnjavanje svih elemenata seminarskog rada. Primeri su deo ovog seminarskog rada jer se opisnim prikazivanjem i objašnjavanjem nece sve reci, pa se primeri koriste kao prikaz i opis teme ovog seminarskog rada.

Zbog velike popularnosti problematike ovog seminarskog rada literature ima na pretek, i u ovom seminarskom radu je korištena raznorazna literatura, pomocu koje možemo videti kako neki drugi ljudi vide ovu problematiku, na koji nacin mogu da postignu najbolje rezultate i veliku uspešnost u ovoj problematici. Takode iz literature možemo da vidimo i razne primere, pomocu kojih dolazimo do sopstvenih zakljucaka ili pak koristimo te primere da bi nešto dokazali ili nešto prikazali. Takode iz literature možemo da izvucemo i da prikažemo negativne elemente ove problematike, kako ne treba raditi, cega se treba cuvati i sl.

Algoritam

Kratak istorijat algoritma

Reč "algoritam" dolazi od latinskog prevoda imena arapskog matematičara Muhammad al‑Khwarizmija, koji se bavio trigonometrijom, astronomijom, geografijom, kartografijom, a smatra se ocem algebre jer je definisao osnovna pravila rešavanja linearnih i kvadratnih jednačina. Njegovi radovi su osnova razvoja mnogih matematičkih i prirodnih disciplina, među njima i računarstva..
Prvi zapis algoritma prilagođen računaru pripada Adi Byron iz 1842 (pa se zbog ovoga smatra prvom programerkom), a računao je Bernoullijeve brojeve. Računar za koje je napisan bio je analitička mašina, koju je zamislio, ali nikad u potpunosti sproveo u delo, Englez Charles Babbage. Analitička mašina je trebala biti prvi programabilni računar, sastavljeno u potpunosti od mehaničkih delova. Mehanički delovi i fizička glomaznost su glavni razlozi zašto nikad nije završen.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Definicija geometrijskog 0reda-maturski zekan 0 3,811 09-09-2010 01:33 PM
zadnja poruka: zekan
  Neformalna definicija algoritma Dzemala 0 2,534 31-08-2010 12:18 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Definicija geometrijskog reda Vesnica 0 2,426 28-06-2010 09:04 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: