Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Održavanje pneumatskih instalacija
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Prve primene vazduha kao pogonske energije datiraju duboko u istoriju. U potpuno različitim civilizacijama, na različitim delovima Zemaljske kugle ljudi su došli na istu ideju – pokretanje plovila snagom vetra. Ova primena se održala kroz mnoge vekove, sve do početka dvadesetog veka. Prva ozbiljna primena vazduha kao pogonske energije u današnjem smislu reči nalazi se kod vetrenjače koja se koristila za različite namene kao što su mlinovi, pumpe za vodu i slično. Razvojem turbomašina i klipnih mašina počinje i korišćenje vazduha ne samo pod malim pritiscima, već i primena vazduha pod većim pritiskom kao i primena i razvoj komponenata kod kojih se koriste različite tečnosti pod vrlo velikim pritiskom. Uporedo sa razvojem hidrauličkih i pneumatskih komponenata razvijaju se hidraulički i pneumatski mehanizmi tj. Mehanizmi koji kao pogon, a vrlo često i za izvršne organe, koriste hidrauličke i pneumatske komponente.

Iako je uvreženo mišljenje da su električni motori različitih vrsta i primenjenih tehnologija, kao i motori sa unutrašnjim sagorevanjem različitih vrsta osnovna pogonska sredstva, može se danas konstatovati da podjednaku važnost u današnjoj industriji imaju hidraulički, a naročito pneumatski mehanizmi. U savremenim industrijskim zemljama koristi se potrošnja pneumatskih komponenata kako pokazatelj uspešnosti privrede. Dok god je potrošnja pneumatskih komponenata stabilna, dotle je i stabilna industrijska proizvodnja. Recesiju u privredi nepogrešivo najavljuje pad potrošnje pneumatskih komponenata. Isto tako, porast potrošnje pneumatskih komponenata najavljuje porast industrijske proizvodnje. Ova najava se događa pre nego što se oseti promena bilo kog drugog parametra koji govori o uspešnosti privrede. Ovo najbolje govori o važnosti primene hidrauličkih i pneumatskih mehanizama u savremenoj industriji. . .

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Način rada i različite koncepcije pneumatskih i hidrauličkih cilindara 4
1.2 Pneumatske komponente 9
1.3 Održavanje pneumatskih sistema 15
1.3.1 Korektivno održavanje 15
1.3.2 Preventivno održavanje 15
1.3.3 Uspešno uvođenje preventivnog održavanja 17
1.3.4 Preventivno - plansko održavanje 17
1.4 Dijagnostika stanja pneumatskog sistema 18
1.4.1 Preventivno održavanje prema stanju 19
1.5 Popravke 20
ZAKLJUČAK 21
LITERATURA 22

Referentni URL