Održavanje pneumatskih instalacija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Održavanje pneumatskih instalacija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Prve primene vazduha kao pogonske energije datiraju duboko u istoriju. U potpuno različitim civilizacijama, na različitim delovima Zemaljske kugle ljudi su došli na istu ideju – pokretanje plovila snagom vetra. Ova primena se održala kroz mnoge vekove, sve do početka dvadesetog veka. Prva ozbiljna primena vazduha kao pogonske energije u današnjem smislu reči nalazi se kod vetrenjače koja se koristila za različite namene kao što su mlinovi, pumpe za vodu i slično. Razvojem turbomašina i klipnih mašina počinje i korišćenje vazduha ne samo pod malim pritiscima, već i primena vazduha pod većim pritiskom kao i primena i razvoj komponenata kod kojih se koriste različite tečnosti pod vrlo velikim pritiskom. Uporedo sa razvojem hidrauličkih i pneumatskih komponenata razvijaju se hidraulički i pneumatski mehanizmi tj. Mehanizmi koji kao pogon, a vrlo često i za izvršne organe, koriste hidrauličke i pneumatske komponente.

Iako je uvreženo mišljenje da su električni motori različitih vrsta i primenjenih tehnologija, kao i motori sa unutrašnjim sagorevanjem različitih vrsta osnovna pogonska sredstva, može se danas konstatovati da podjednaku važnost u današnjoj industriji imaju hidraulički, a naročito pneumatski mehanizmi. U savremenim industrijskim zemljama koristi se potrošnja pneumatskih komponenata kako pokazatelj uspešnosti privrede. Dok god je potrošnja pneumatskih komponenata stabilna, dotle je i stabilna industrijska proizvodnja. Recesiju u privredi nepogrešivo najavljuje pad potrošnje pneumatskih komponenata. Isto tako, porast potrošnje pneumatskih komponenata najavljuje porast industrijske proizvodnje. Ova najava se događa pre nego što se oseti promena bilo kog drugog parametra koji govori o uspešnosti privrede. Ovo najbolje govori o važnosti primene hidrauličkih i pneumatskih mehanizama u savremenoj industriji. . .

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Način rada i različite koncepcije pneumatskih i hidrauličkih cilindara 4
1.2 Pneumatske komponente 9
1.3 Održavanje pneumatskih sistema 15
1.3.1 Korektivno održavanje 15
1.3.2 Preventivno održavanje 15
1.3.3 Uspešno uvođenje preventivnog održavanja 17
1.3.4 Preventivno - plansko održavanje 17
1.4 Dijagnostika stanja pneumatskog sistema 18
1.4.1 Preventivno održavanje prema stanju 19
1.5 Popravke 20
ZAKLJUČAK 21
LITERATURA 22PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Garaže i servisi - Rutinsko održavanje vozila Maja 0 3,211 19-03-2012 06:43 PM
zadnja poruka: Maja
  Održavanje uredjaja za gasno zavarivanje Dzemala 0 2,567 18-08-2011 09:17 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: